Rausvoji pomidorų sriuba su ryžiais
Ingridientai:
100 g ryžių
4 pomidorai arba 150 g pomidorų padažo
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas miltų
druska, pipirai
petražolės ar krapai pagal skonį.
100 g ryžių
4 pomidorai arba 150 g pomidorų padažo
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas miltų
druska, pipirai
petražolės ar krapai pagal skonį.
Ryžius išverdame, kad būtų birūs. Pomidorams nuimame odeles, o minkštimą susmulkiname. Jei vietoj pomidorų naudosite pomidorų padažą - sumaišykite jį su 150 ml šilto vandens. Į puodą pilame aliejų, įkaitiname jį, ir apie 2 min maišydami pakepiname miltus.
Kai pakepame miltus, dedame į juos smulkintus pomidorus ir maišydami troškiname apie 10 min. Per tiek laiko išgaruoja vanduo ir susidaro tiršta masė. Tada pilame apie 1,5 l vandens, beriame prieskonius, druską, pipirus, beriame ryžius, viską gerai išmaišome, užviriname ir paverdame 2-3 min. Sriubą patiekiame pabarstę smulkintomis pertažolėmis/krapais.
Skanaus!

Didelio susidomėjimo sulaukė...
Vardadieniai:
Raktažodžiai
AISBERGAS, antienos užkandėlė, aperitivas, atostogos; horoskopas; zodiako ženklai;, BULVĖ, cukinija, grybų patiekalai, IMBIERINIAI, itališki patiekalai, italų virtuvė, kalakutienos patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, kava, KOKTEILIAI, LAVAŠAS, Lašiša, mandarinai, MORKA, Mėsos troškiniai, mėsos troškinys, obuolys, Orkaitėje, paukštienos patiekalai, pienas, pievagrybiai, pomidorai, SILKĖ, skani sriuba, sriuba su baravykais, Troškiniai, Troškinti, troškinukas, Užkandžiai, užkandžiai su antiena, varškė, čili, šventiniaiAPKLAUSA Visos apklausos
Ar patinka naujas KepamVerdam dizainas?