скачать шаблоны dle Игры для Андройд
Registracija    Prisijungti
Prisijungimo panelė
» » » Aštri vištienos ir vermišelių sriuba

Dietiniai / Aštrūs / Egzotiški / Pikantiški / Sotūs / Virti / Sriubos / Daržovių patiekalai / Paukštienos patiekalai

Aštri vištienos ir vermišelių sriuba

Aštri vištienos ir vermišelių sriuba Ingridientai:

2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus;
1 šaukštas sojų margarino;
1 smulkintas svogūnas;
2 perpjauti pusiau vištienos krūtinėlės gabalai;
miltai su prieskoniais (apvolioti);
2 pjaustytos morkos;
1 pjaustytas pastarnokas;
1,5 l vištienos sultinio;
1 cinamono lazdelė;
žiupsnelis aitriųjų pipirų miltelių;
žiupsnelis šafrano;
2 kiaušinių tryniai;
1/2 citrinos sultys;
2 šaukštai smulkintų šviežių kalendrų;
2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių;
150 g vermišėlių;
druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų bei ištirpinkite sojų margariną ir 3–4 minutes pakepinkite svogūną. Vištieną apvoliokite miltuose ir apkepinkite. Vištieną perdėkite į lėkštę, o į prikaistuvį suberkite morkas ir pastarnokus. Pakepinkite ant mažos ugnies 3–4 minutes, dažnai maišydami, tada grąžinkite į prikaistuvį vištieną. Supilkite sultinį, įdėkite cinamono lazdelę, pabarstykite aitriųjų pipirų milteliais ir pagardinkite druska bei pipirais. Pakaitinkite sriubą iki virimo ir virkite 1 valandą, kol daržovės visiškai suminkštės.

Kol sriuba verda, sumaišykite šafraną su 2 šaukštais verdančio vandens. Į dubenį įmuškite kiaušinio trynius ir sumaišykite su citrinų sultimis, suberkite smulkintas petražoles ir kalendras. Kai šafrano skystis atvės, įmaišykite jį į kiaušinio ir citrinų sulčių mišinį. Kai daržovės suminkštės, vištieną perdėkite į lėkštę. Nuo sriubos nugriebkite riebalų perteklių, tada padidinkite šiek tiek ugnį ir įmaišykite vermišėlius. Virkite 5–6 minutes, kol suminkštės.

Kai vermišėliai išvirs, sumažinkite ugnį ir įmaišykite vištienos gabalėlius bei kiaušinių, citrinų sulčių ir šafrano mišinį. Pavirkite ant labai mažos ugnies 1–2 minutes, nuolatos maišydami. Jei reikia – pagardinkite prieskoniais ir patiekite.

Skanaus :)
Virtuvės šefas/-ė:Regina  19-06-2018, 19:45   Skaitė: 8788    ............
Norėdami rašyti komentarus užsiregistruokite.