Įkelti receptą
Nesaugoti slaptažodžio
Pamiršai slaptažodį?  Registracija
  • Patiekalų tipai
    • Kalėdiniai patiekalai
    • Sveika vakarienė
    • Alkoholiniai gėrimai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Uogienės
    • Desertai, saldumynai
    • Gėrimai
    • Kepsniai, antrieji
    • Kepiniai, pyragai
    • Konservai
    • Košės, tyrės
    • Mišrainės, salotos
    • Padažai, kremai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Sumuštiniai
    • Troškiniai
  • Iš ko gaminami
    • Avienos
    • Bulvių
    • Daržovių
    • Grybų
    • Jautienos
    • Jūros gėrybių
    • Kiaulienos
    • Kiaušinių
    • Miltų ir kruopų
    • Paukštienos
    • Pieno
    • Sojų
    • Sūrio
    • Vaisių ir uogų
    • Veršienos
    • Žuvies
    • Žvėrienos
  • Gaminimo būdas
    • Ant laužo
    • Garuose
    • Keptuvėje
    • Maišyti
    • Marinuoti
    • Mikrobangėje
    • Orkaitėje
    • Rauginti
    • Rūkyti
    • Sūdyti
    • Suplakti
    • Šaldyti
    • Troškinti
    • Virti
    • Vytinti
  • Ypatybės
    • Aštrūs
    • Egzotiški
    • Ekonomiški
    • Greitai paruošiami
    • Pikantiški
    • Pusryčiams
    • Sotūs
    • Vegetariški
    • Alkoholio užkandžiai
  • Moterų kampelis
    • Dietos
    • Grožis
    • Laisvalaikis
    • Patarimai
    • Naudingi straipsniai
    • Įdomūs faktai
    • Sportas - mankšta
    • Vaikai
    • Pasidaryk pats
    • Namų ruoša
    • Kiemas, sodas
  • Horoskopai
    • Metų horoskopas
    • Mėnesio horoskopas
    • Savaitės horoskopas
    • Įvairūs horoskopai
  • KepamVerdam » Moterų kampelis » Laisvalaikis » Parodomasis šakočio kepimas

    Parodomasis šakočio kepimas

    Receptą mums atsiuntė:



    ŠAKOTIS LIETUVOJE

    Į Lietuvą šakotis atkeliavo XIX a. pabaigoje ir XX a. pradžioje, pradėtas kepti vienuolynuose. Gavo „Baumkuchen“ pavadinimą (vokiškai – „medis – pyragas“), taip pat dar buvo vadinamas: raguočiu, ragočiumi, raguotinis, ragius, raguolis.
    Šakotis jau nuo seno yra neatsiejamas lietuvių šventinio stalo gardėsis. Dažniausiai perkamas parduotuvėje, net nesukant galvos, kokiu būdu jis kepamas ir kokia šio lietuviškos virtuvės pasididžiavimo istorija.
    Lietuviški šakočiai yra ypatingi, lyginant su visu pasauliniu kulinariniu paveldu. Šakotis, tai aukštas šakotas tuščiaviduris konditerijos kepinys. Vienas dažniausių vestuvėms ruošiamų saldžių desertų. Jo forma primena eglutę, o spygliukai atstoja šakeles. Padarius skersinį pjūvį galima suskaičiuoti, kiek kartų pilta tešla. Tai – lietuvių tautos pasiekimas, kulinarijos istorija. Ypatingumas yra šakočio išvaizdoje ir skonyje. Ilgas galiojimo terminas lemia šakočio populiarumą ir pasaulinėje rinkoje. Šis rankų darbo skanėstas yra labia vertinamas. Be tradicinio šakočio egzistuoja ir trapusis šakotis, kurio gamybai sunaudojama dar daugiau kiaušinių. Yra žinomas paprastesnis baumkucheno variantas, kurio sluoksniai plokšti ir horizontalūs. Jis kepamas be iešmo. Į kepimo skardą įpilama tešlos ir kepama. Šiam sluoksniui iškepus užpilamas naujas sluoksnis tešlos ir vėl kepama, kol pyragas pasidaro reikiamo storio. Toks šakotis primena paprastą pyragą, kurį lietuvoje vadina šakočio pusbroliu. Plokščiasis šakotis gali būti kepamas ir namų orkaitėje. Tuo tarpu cilindrinis šakotis gali būti iškeptas tik turint specialią krosnį.


    Peržiūros: 12643
        
    Norėdami komentuoti prisiregistruokite

    Didelio susidomėjimo sulaukė...

    ĮDOMU: Dovanos pagal zodiako ženklą !!
    Prieš Velykas aktualu kiekvienam: kiek ir kaip virti kiaušinius?
    Greitas BANANŲ PYRAGAS
    Istorija Apie Bandeles
    Naujoviški kepti balandėliai

  • Desertai, saldumynai
  • Užkandžiai
  • Salotos, mišrainės
  • Karšti patiekalai
  • Greitai paruošiami
  • Ekonomiški patiekalai
  • Dietos
  •  www.horo.lt
    Vardadieniai:

    Raktažodžiai

    AISBERGAS, antienos užkandėlė, aperitivas, atostogos; horoskopas; zodiako ženklai;, BULVĖ, cukinija, grybų patiekalai, IMBIERINIAI, itališki patiekalai, italų virtuvė, kalakutienos patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, kava, KOKTEILIAI, LAVAŠAS, Lašiša, mandarinai, MORKA, Mėsos troškiniai, mėsos troškinys, obuolys, Orkaitėje, paukštienos patiekalai, pienas, pievagrybiai, pomidorai, SILKĖ, skani sriuba, sriuba su baravykais, Troškiniai, Troškinti, troškinukas, Užkandžiai, užkandžiai su antiena, varškė, čili, šventiniai

    APKLAUSA Visos apklausos

    Ar patinka naujas KepamVerdam dizainas?
    • Parašyti mums
    • Apie mus
    • Reklama
    счетчик счетчик счетчик