скачать шаблоны dle Игры для Андройд
Registracija    Prisijungti
Prisijungimo panelė
» » » Kaip teisingai išsirinkti duoną

Patiekalų tipai / Kepiniai, pyragai

Kaip teisingai išsirinkti duoną

Receptą mums atsiuntė:

Kaip teisingai išsirinkti duoną

Duona – labai naudingas produktas, tad nereikėtų imti ir drastiškai jo atsisakyti. Duonoje yra labai daug vertingų medžiagų, reikalingų žmogaus gyvenime.
Duona – ląstelienos pagrindas, dėka jos maisto virškinimo sistema dirba žymiai geriau. Duonoje yra angliavandenių, baltymų, mineralinių medžiagų, vitaminų. Šiame produkte taip pat yra ir amino rūgštys, kurių dėka reguliuojama nuotaika.
Pačiame rugio grūde ir rasime visus šiuos turtus. Todėl juoda duona yra naudingesnė, kadangi kepama iš grubaus malimo miltų. Joje išlieka daugiau vitaminų ir mineralų.
Kad duona būtų naudinga organizmui, būtina teisingai ją vartoti su kitais produktais. Pavyzdžiui, riebius produktus, tokius kaip silkė, lašiniai, reikia valgyti su rugine duona, o ne mėsinius produktus galima patiekti su balta duona. Daržoves galima valgyti su bet kuria duonos rūšimi.
„Gera“ duona gali išlikti penkias dienas. Atkreipkite dėmesį, kad pjaustant ji netrupėtų, o suspaudus nesusiklijuotų į gumulą. Perkant apžiūrėkite duoną – ji turėtų iššaukti jums apetitą.
Duona turi būti be nereikalingų sutrūkimų, lygi, auksinės arba tamsiai rudos spalvos, ne juodų degėsių, lygios formos.
Jei duona yra supakuota, atkreipkite dėmesį į gamintoją ir galiojimo laiką. Pirkite duoną, jei jos realizacija yra daugiausiai dvi paros. O jei tai duona be pakuotės, tuomet ji turi būti realizuota per parą laiko.

Pasidalinkite!

8-01-2017, 20:24   Skaitė: 3135   
............
Norėdami rašyti komentarus užsiregistruokite.