Česnakinės krevetės
Ingridientai:
500g krevečių
20ml alyvuogių aliejaus
6 skiltelėsčesnako
30g sviesto
1 šaukštas smulkinto čili pipiro
0.5 citrinos sultys
saujakapotų petražolių
šiek tiekdruskos
2 šaukštaivandens
500g krevečių
20ml alyvuogių aliejaus
6 skiltelėsčesnako
30g sviesto
1 šaukštas smulkinto čili pipiro
0.5 citrinos sultys
saujakapotų petražolių
šiek tiekdruskos
2 šaukštaivandens
Jeigu krevetės šaldytos, tai jas visiškai atšildykite. Krevetes nulupkite (uodegas galite palikti), išimkite per nugarėles einančias tamsias venas. Krevetes apie 1 min. apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje, tuomet pabarstykite druska ir dar 1 min. kepinkite. Įmaišykite smulkiai pjaustytą česnaką, čili pipirą, dar 1 min. kepinkite.
Užpilkite citrinos sulčių, dėkite šalto sviesto, berkite pusę turimų petražolių lapelių. Palaukite, kol sviestas išsilydys, tuomet sumažinkite ugnį ir troškinkite 2-3 min. Krevetes išimkite ir atidėkite į serviravimo lėkštę arba sudėkite ant ryžių, virtų makaronų, jeigu tiekiate su tokiu garnyru.
Keptuvėje likusį sviesto padažą praskieskite pora šaukštų vandens ir kaitinkite 2 min. Tuomet padažą užpilkite ant krevečių, užberkite likusias kapotas petražoles.
Patiekite su mėgiamomis salotomis, ryžiais, makaronais.

Vardadieniai:
Raktažodžiai
AISBERGAS, antienos užkandėlė, aperitivas, atostogos; horoskopas; zodiako ženklai;, BULVĖ, cukinija, grybų patiekalai, IMBIERINIAI, itališki patiekalai, italų virtuvė, kalakutienos patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, kava, KOKTEILIAI, LAVAŠAS, Lašiša, mandarinai, MORKA, Mėsos troškiniai, mėsos troškinys, obuolys, Orkaitėje, paukštienos patiekalai, pienas, pievagrybiai, pomidorai, SILKĖ, skani sriuba, sriuba su baravykais, Troškiniai, Troškinti, troškinukas, Užkandžiai, užkandžiai su antiena, varškė, čili, šventiniaiAPKLAUSA Visos apklausos
Ar patinka naujas KepamVerdam dizainas?