TUNO ir RYŽIŲ APKEPAS
Ingridientai:
1 valgomasis šaukštas aliejaus ,
1 svogūnas,
2 česnako skiltelės,
1 puodelis basmati ar jasmine ryžių
1 ir 3/4 puodelio vištienos sultinio
2 skardinės konservuoto tuno,
1/2 puodelio saulėje džiovintų pomidorų,
200 g mocarelos sūrio
50 g tarkuoto parmezano
100 g susmulkintų špinatų lapelių
3 kiaušiniai
druskos, pipirų pagal skonį.
1 valgomasis šaukštas aliejaus ,
1 svogūnas,
2 česnako skiltelės,
1 puodelis basmati ar jasmine ryžių
1 ir 3/4 puodelio vištienos sultinio
2 skardinės konservuoto tuno,
1/2 puodelio saulėje džiovintų pomidorų,
200 g mocarelos sūrio
50 g tarkuoto parmezano
100 g susmulkintų špinatų lapelių
3 kiaušiniai
druskos, pipirų pagal skonį.
Smulkiai supjaustyti svogūnus, česnakus, mocarelos sūrį, saulėje džiovintus pomidorus. Puode įkaitinti aliejų, suberti svogūnus, česnakus ir kepinti ant vidutinės ugnies 7 – 8 minutes, kol svogūnai bus minkšti ir skaidrūs. Padidinti kaitrumą ir suberti ryžius. Kepti maišant apie minutę. Supilti sultinį, užvirti, prisukti viryklę iki minimumo ir virti uždengus 10 minučių. Išvirusius ryžius sukrėsti į dubenį ir 10 minučių aušinti. Į praaušusius ryžius sudėti tuną, pomidorus, mocarelą, parmezaną, špinatus ir kiaušinius. Pagardinti druska, pipirais, viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 20 cm skersmens išardomą torto formą. Masę išlyginti, šiek tiek paspausti ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 40 – 50 minučių, kol krašteliai apskrus. Apkepą 10 minučių aušinti formoje, tuomet atsargiai išimti. Supjaustyti riekėmis ir patiekti dar šiltą.
Skanaus!

Didelio susidomėjimo sulaukė...
Vardadieniai:
Raktažodžiai
AISBERGAS, antienos užkandėlė, aperitivas, atostogos; horoskopas; zodiako ženklai;, BULVĖ, cukinija, grybų patiekalai, IMBIERINIAI, itališki patiekalai, italų virtuvė, kalakutienos patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, kava, KOKTEILIAI, LAVAŠAS, Lašiša, mandarinai, MORKA, Mėsos troškiniai, mėsos troškinys, obuolys, Orkaitėje, paukštienos patiekalai, pienas, pievagrybiai, pomidorai, SILKĖ, skani sriuba, sriuba su baravykais, Troškiniai, Troškinti, troškinukas, Užkandžiai, užkandžiai su antiena, varškė, čili, šventiniaiAPKLAUSA Visos apklausos
Ar patinka naujas KepamVerdam dizainas?