Egzotiški / Pikantiški / Sotūs / Troškinti / Troškiniai / Daržovių patiekalai / Jautienos patiekalai –
Meksikietiškas JAUTIENOS TROŠKINYS![]() 0,8-1 kg jautienos, 1-2 svogūnai, 1 geltonoji saldžioji paprika, 2-3 česnako skiltelės, 15 g imbiero šaknies, 2-3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus, žiupsnis cinamono, žiupsnis džiovinto raudonėlio, čili paprikos miltelių pagal skonį, 0,5 valgomojo šaukšto miltų, druskos pagal skonį, apie 400 ml jautienos sultinio, 1 skardinė (400 g) pomidorų be odelių, 1 skardinės (400 g) konservuotų pupelių. Gaminimas: Didelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus sumeskite į jį juostelėmis supjaustytą nuplautą ir nusausintą mėsą. Kepinkite ją apie 4-5 min., iki gražiai apskrus paviršius. Tada išgriebkite ją į lėkštę. Į keptuvę, kur kepė mėsa, įpilkite dar truputį aliejaus ir suberkite nuluptus ir supjaustytus svogūnus. Pamaišydami kepkite apie 5-6 min. Tada suberkite nuplautą ir susmulkintą papriką. Kepinkite dar 3-4 min. Tada prie svogūnų ir paprikos įmaišykite nuluptą ir smulkiai sukapotą imbiero šaknį, prieskonius (išskyrus raudonėlį) ir miltus. Maišydami kepinkite ant nedidelės ugnies apie 2-3 min. Po truputį supilkite sultinį. Sukratykite pomidorus ir suberkite raudonėlį. Kaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies apie 10 min. Dabar į keptuvę vėl sudėkite mėsą, uždenkite dangtį. Ant silpnos ugnies troškinkite mėsą 1,5 val., iki ji taps minkšta. Likus 15 min. iki troškinimo pabaigos, suberkite nusunktas pupeles. Paragaukite ir pridėkite druskos ar prieskonių, jeigu dar trūksta. Skanaus :) |
Virtuvės šefas/-ė:Regina 22-09-2018, 10:53
Skaitė: 30662
............

Norėdami rašyti komentarus užsiregistruokite.