Orkaitėje keptos traškios bulvytės
Ingridientai:
700 g nuskustų bulvių
1 arbatinis šaukštelis druskos
5 valgomieji šaukštai aliejaus
Malti juodieji pipirai.
700 g nuskustų bulvių
1 arbatinis šaukštelis druskos
5 valgomieji šaukštai aliejaus
Malti juodieji pipirai.
Įkaitiname orkaitę iki 220-230 C. Perpjauname bulves išilgai ir supjaustome apie 1 - 1,5 cm storio skiltelėmis. Supjaustome skilteles kuo tolygiau, kad kuo vienodžiau keptų. Užpilame skilteles karštu vandeniu ir paliekame 10 minučių pamirkti.
Orkaitės skardą išklojame folija ir supilame 3 šaukštus aliejaus, aliejų tolygiai paskirstydami per visą skardą.
Nuvarviname bulves ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Nusausintas bulves išmaišome dubenyje su 2 valgomaisiais šaukštais aliejaus, druska ir žiupsneliu maltų juodųjų pipirų. Sudedame bulves vienu sluoksniu į paruoštą skardą, užklojame folijos lakštu ir kepame 5 minutes apatinėje orkaitės dalyje.
Po to foliją nuimame ir, nejudindami bulvyčių, kepame apie 25 - 35 minutes, kol pagels. Skilteles apverčiame ant kitos pusės ir kepame dar 20 - 25 minutes, kol skiltelės taps sodriai auksinės. Traukiame iš orkaitės ir tuoj pat ragaujame.
SKANAUS :)

Didelio susidomėjimo sulaukė...
Vardadieniai:
Raktažodžiai
AISBERGAS, antienos užkandėlė, aperitivas, atostogos; horoskopas; zodiako ženklai;, BULVĖ, cukinija, grybų patiekalai, IMBIERINIAI, itališki patiekalai, italų virtuvė, kalakutienos patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, kava, KOKTEILIAI, LAVAŠAS, Lašiša, mandarinai, MORKA, Mėsos troškiniai, mėsos troškinys, obuolys, Orkaitėje, paukštienos patiekalai, pienas, pievagrybiai, pomidorai, SILKĖ, skani sriuba, sriuba su baravykais, Troškiniai, Troškinti, troškinukas, Užkandžiai, užkandžiai su antiena, varškė, čili, šventiniaiAPKLAUSA Visos apklausos
Ar patinka naujas KepamVerdam dizainas?