NAAN duonelės/paplotėliai - itin paprastai !
Ingridientai:
120 ml šilto vandens;
0,5 valgomojo šaukšto sausų mielių;
1 valgomasis šaukštas cukraus;
1,5 valgomojo šaukšto kambario temperatūros pieno;
1 plaktas, kambario temperatūros kiaušinis;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
500 ml miltų.
120 ml šilto vandens;
0,5 valgomojo šaukšto sausų mielių;
1 valgomasis šaukštas cukraus;
1,5 valgomojo šaukšto kambario temperatūros pieno;
1 plaktas, kambario temperatūros kiaušinis;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
500 ml miltų.
Mieles sumaišome su cukrumi ir užpilame šiltu vandeniu, kelias minutes palaukiame, kol suputos. Supilame pieną, plaktą kiaušinį bei druską. Po truputį beriame miltus ir minkome tešlą. Užminkome minkštą vientisą tešlos rutulį, dedame į riebalais pateptą dubenį, uždengiame maistine plėvele ir gerą valandą laukiame, kol tešla padvigubės. Iškilusią tešlą perminkome ir padaliname į 10-16 mažų rutuliukų, juos apdengiame švariu rankšluosčiu, kad neapdžiūtų ir dar 15 minučių pakildiname. Keptuvę gerai įkaitiname ir iškart sumažiname temperatūrą iki vidutinės. Jei reikia, švelniai patepame keptuvę sviestu. Kiekvieną tešlos rutuliuką plonai iškočiojame į blynelį ir kepame po kelias minutes iš abiejų pusių.
Skanaus! :)

Didelio susidomėjimo sulaukė...
Vardadieniai:
Raktažodžiai
AISBERGAS, antienos užkandėlė, aperitivas, atostogos; horoskopas; zodiako ženklai;, BULVĖ, cukinija, grybų patiekalai, IMBIERINIAI, itališki patiekalai, italų virtuvė, kalakutienos patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, kava, KOKTEILIAI, LAVAŠAS, Lašiša, mandarinai, MORKA, Mėsos troškiniai, mėsos troškinys, obuolys, Orkaitėje, paukštienos patiekalai, pienas, pievagrybiai, pomidorai, SILKĖ, skani sriuba, sriuba su baravykais, Troškiniai, Troškinti, troškinukas, Užkandžiai, užkandžiai su antiena, varškė, čili, šventiniaiAPKLAUSA Visos apklausos
Ar patinka naujas KepamVerdam dizainas?