Greitai paruošiami / Pikantiški / Sotūs / Keptuvėje / Orkaitėje / Idėjos sveikai vakarienei / Apkepai / Daržovių patiekalai / Grybų patiekalai / Kiaušinių patiekalai –
Purus apkepas su pievagrybiais, kiaušiniais ir špinatais![]() 8 kiaušiniai 400 g šaldytų špinatų 470 g pievagrybių 250 g tarkuoto fermentinio sūrio 2 skiltelės česnako 1 svogūnas 420 g grietinėlės druska, pipirai pagal skonį. Gaminimas: Česnaką ir svogūną nulupame, susmulkiname nedideliais kubeliais. Pievagrybius supjaustome riekelėmis. Įkaitintoje keptuvėje pakepiname česnakus ir svogūnus, kol suminkštės. Suberiame pievagrybius ir dar kelias minutes pakepiname. Į keptuvę sudedame atitirpintus susmulkintus špinatus. Maišydami pakepiname porą minučių. Pagardiname druska ir pipirais. 4 kiaušinius išplakame su grietinėle ir puse tarkuoto fermentinio sūrio kiekio. Plakinį sumaišome su kepintomis daržovėmis. Supilame masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Apkepo viršų apibarstome likusiu fermentiniu sūriu ir uždedame 4 kiaušinius. Kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 45 minutes, kol apkepas gražiai apskrus ir sutvirtės. Pjaustome ir ragaujame. Skanaus! |
Virtuvės šefas/-ė:Regina 12-09-2018, 11:46
Skaitė: 2453
............

Norėdami rašyti komentarus užsiregistruokite.