скачать шаблоны dle Игры для Андройд
Registracija    Prisijungti
Prisijungimo panelė
» » » Purios mielinės bandelės su pieniškomis dešrelėmis

Pusryčiams / Sotūs / Užkandžiai prie alkoholio / Orkaitėje / Kepiniai, pyragai / Miltų ir kruopų patiekalai / Paukštienos patiekalai

Purios mielinės bandelės su pieniškomis dešrelėmis

Purios mielinės bandelės su pieniškomis dešrelėmis Ingridientai:
200 ml pieno
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 pakelis sausų mielių
200 g sviesto
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
500 g miltų
17 vnt. pieniškų dešrelių
1 kiaušinis. Gaminimas:
Pieną pašildome iki kambario temperatūros. Suberiame cukrų, mieles ir šluotele išplakame, kol cukrus ir mielės ištirps.

Dubenėlį uždengiame rankšluostėliu ir padedame šiltai 10-15 minučių, kol iš mielių paviršiuje susidarys „kepurėlė“ (tai būtina!).

Į didelį dubenį persijojame miltus, sumaišome su druska. Į miltų mišinį sudedame kubeliais pjaustytą minkštą sviestą (atšildome jį natūraliai, tiesiog iš anksčiau išėmę iš šaldytuvo, nenaudokite mikrobangų krosnelės).

Tarp pirštų triname miltus su sviestu tol, kol susidarys trupinėliai. Supilame pieną su mielėmis (nepamirškite, kad turi būti susidarius mielių „kepurėlė“).

Išmaišome ir pradedame minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, tačiau ne skysta. Jei ji per skysta, įberiame dar truputį miltų. Reikiamos konsistencijos tešlą minkome 3 minutes, dedame į švarų dubenį, uždengiame rankšluostėliu ir dedame į šaldytuvą. Laikome šaldytuve 30 minučių.

Išėmę tešlą iš šaldytuvo, iškočiojame. Supjaustome tešlą ilgomis juostelėmis. Kiekvieną dešrelę apsukame tešlos juostele. Sudedame į kepimo popieriumi išklotas skardas. Aptepame plaktu kiaušiniu.

Kepame iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.

Skanaus :)
Virtuvės šefas/-ė:Regina  28-09-2018, 12:16   Skaitė: 25068    ............
Norėdami rašyti komentarus užsiregistruokite.