Įkelti receptą
Nesaugoti slaptažodžio
Pamiršai slaptažodį?  Registracija
  • Patiekalų tipai
    • Kalėdiniai patiekalai
    • Sveika vakarienė
    • Alkoholiniai gėrimai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Uogienės
    • Desertai, saldumynai
    • Gėrimai
    • Kepsniai, antrieji
    • Kepiniai, pyragai
    • Konservai
    • Košės, tyrės
    • Mišrainės, salotos
    • Padažai, kremai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Sumuštiniai
    • Troškiniai
  • Iš ko gaminami
    • Avienos
    • Bulvių
    • Daržovių
    • Grybų
    • Jautienos
    • Jūros gėrybių
    • Kiaulienos
    • Kiaušinių
    • Miltų ir kruopų
    • Paukštienos
    • Pieno
    • Sojų
    • Sūrio
    • Vaisių ir uogų
    • Veršienos
    • Žuvies
    • Žvėrienos
  • Gaminimo būdas
    • Ant laužo
    • Garuose
    • Keptuvėje
    • Maišyti
    • Marinuoti
    • Mikrobangėje
    • Orkaitėje
    • Rauginti
    • Rūkyti
    • Sūdyti
    • Suplakti
    • Šaldyti
    • Troškinti
    • Virti
    • Vytinti
  • Ypatybės
    • Aštrūs
    • Egzotiški
    • Ekonomiški
    • Greitai paruošiami
    • Pikantiški
    • Pusryčiams
    • Sotūs
    • Vegetariški
    • Alkoholio užkandžiai
  • Moterų kampelis
    • Dietos
    • Grožis
    • Laisvalaikis
    • Patarimai
    • Naudingi straipsniai
    • Įdomūs faktai
    • Sportas - mankšta
    • Vaikai
    • Pasidaryk pats
    • Namų ruoša
    • Kiemas, sodas
  • Horoskopai
    • Metų horoskopas
    • Mėnesio horoskopas
    • Savaitės horoskopas
    • Įvairūs horoskopai
  • KepamVerdam » Ypatybės » Sotūs » ATRADIMAS: naminė RUGINĖ DUONA su medumi!

    ATRADIMAS: naminė RUGINĖ DUONA su medumi!

    Receptą mums atsiuntė:

    ATRADIMAS: naminė RUGINĖ DUONA su medumi!

    Ingridientai: 1 kg ruginių miltų 1 šaukštas druskos 150 g saulėgrąžų branduolių 2 šaukštai kanapių sėklų 100 g moliūgo sėklų, 100 g juodos duonos sėklų mišinio 1 šaukštas kalendros sėklų 4 šaukštai medaus 1 L šilto, kambario temperatūros vandens ruginio raugo.

    Gaminimas: Vakare karštu vandeniu užpilti miltus, sumaišytus su salyklu, gerai gerai išmaišyti iki vientisos masės, kad neliktų sausų miltų, ir palikti per naktį. Ryte į per naktį stovėjusią tešlą supilti raugą, medų (pakaitinti, jei kietas), vandenį ir gerai išmaišyti. Berti miltus, druską ir prieskonius bei visas sėklas. Vėl gerai išmaišyti, gaunasi tiršta, vos šaukštu pamaišoma tešla. Tešlą krėsti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą, šlapiom rankom suformuojant kepaliuką. Viršų galima pabarstyti kmynais. Uždengti rankšluostėliu ar maišeliu ir šiltai kildinti 5-6 val. Šauti į iki 200° C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie valandą, tada sumažinti iki 180° C ir kepti dar 50-60 min. pridengus folija. Jei norisi minkštesnės plutos, iškepus reiktų duonos viršų nupurkšti vandeniu, suvynioti į drėgną rankšluostėlį ir ragauti po paros ar dviejų. Skanaus! :)
    Peržiūros: 30470
        
    Norėdami komentuoti prisiregistruokite

    Didelio susidomėjimo sulaukė...

    ATRADIMAS: pasakiški KEPTI LEDAI!!!
    ATRADIMAS: naminė "NUTELLA"!!!
    Keptas kumpis su medumi
    Naminė žemės riešutų chalva
    Kaip teisingai išsirinkti duoną

  • Desertai, saldumynai
  • Užkandžiai
  • Salotos, mišrainės
  • Karšti patiekalai
  • Greitai paruošiami
  • Ekonomiški patiekalai
  • Dietos
  •  www.horo.lt
    Vardadieniai:

    Raktažodžiai

    AISBERGAS, antienos užkandėlė, aperitivas, atostogos; horoskopas; zodiako ženklai;, BULVĖ, cukinija, grybų patiekalai, IMBIERINIAI, itališki patiekalai, italų virtuvė, kalakutienos patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, kava, KOKTEILIAI, LAVAŠAS, Lašiša, mandarinai, MORKA, Mėsos troškiniai, mėsos troškinys, obuolys, Orkaitėje, paukštienos patiekalai, pienas, pievagrybiai, pomidorai, SILKĖ, skani sriuba, sriuba su baravykais, Troškiniai, Troškinti, troškinukas, Užkandžiai, užkandžiai su antiena, varškė, čili, šventiniai

    APKLAUSA Visos apklausos

    Ar patinka naujas KepamVerdam dizainas?
    • Parašyti mums
    • Apie mus
    • Reklama
    счетчик счетчик счетчик