Sotūs / Orkaitėje / Kepiniai, pyragai / Miltų ir kruopų patiekalai –
Ingridientai:
1 kg ruginių miltų
1 šaukštas druskos
150 g saulėgrąžų branduolių
2 šaukštai kanapių sėklų
100 g moliūgo sėklų,
100 g juodos duonos sėklų mišinio
1 šaukštas kalendros sėklų
4 šaukštai medaus
1 L šilto, kambario temperatūros vandens
ruginio raugo.
Gaminimas:
Vakare karštu vandeniu užpilti miltus, sumaišytus su salyklu, gerai gerai išmaišyti iki vientisos masės, kad neliktų sausų miltų, ir palikti per naktį. Ryte į per naktį stovėjusią tešlą supilti raugą, medų (pakaitinti, jei kietas), vandenį ir gerai išmaišyti. Berti miltus, druską ir prieskonius bei visas sėklas. Vėl gerai išmaišyti, gaunasi tiršta, vos šaukštu pamaišoma tešla. Tešlą krėsti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą, šlapiom rankom suformuojant kepaliuką. Viršų galima pabarstyti kmynais. Uždengti rankšluostėliu ar maišeliu ir šiltai kildinti 5-6 val.
Šauti į iki 200° C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie valandą, tada sumažinti iki 180° C ir kepti dar 50-60 min. pridengus folija. Jei norisi minkštesnės plutos, iškepus reiktų duonos viršų nupurkšti vandeniu, suvynioti į drėgną rankšluostėlį ir ragauti po paros ar dviejų.
Skanaus! :)
ATRADIMAS: naminė RUGINĖ DUONA su medumi! |
Virtuvės šefas/-ė:Regina 22-09-2018, 10:53
Skaitė: 32010
............

Norėdami rašyti komentarus užsiregistruokite.