Brusketos su vytintu „Serano” kumpiu ir pomidoriukais

Porcijų skaičius

4

Gaminimo laikas

15min.

Recepto sunkumas

Lengvas

Reikalingi ingridientai:

20 prancūziško batono riekelių
2 dideli pomidorai arba 4 slyviniai pomidorai
1 česnako skiltelė
Druskos, pipirų pagal skonį
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
10 gabalėliai serano kumpio (tinka ir kitoks vytintas kumpis)
Žiupsnelis petražolių papuošimui.

Gaminimas:

Supjaustome prancūzišką batoną ir trumpai paskrudiname orkaitėje, kad batonas taptų traškus išorėje, bet minkštas viduje, apie 3 min 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Paruošiame pomidorus: išimame sėklas, supjaustome juos kubeliais. Įtarkuojame česnaką, pabarstome druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi.Ant kiekvieno batono gabalėlio dedame po šaukštelį pomidorų ir ant viršaus užraitome serano kumpį.