Gaminimas:
Miltus persijokite į didelį dubenį, suberkite mieles, druską, sumaišykite. Supilkite vandenį ir greitai sumaišykite tešlą, apie 30 sekundžių. Pridenkite plėvele ir palikite kildinti kambario temperatūroje 12-18 val. Stalą pabarstykite miltais, išverskite iškilusią tešlą ir lankstant krastus į vidų kelis kartus suformuokite kamuoliuką. Rankšluostį apibarstykite miltais, dėkite suformuotą kamuolį ir uždengus kildinkite 1-2 val. Likus 30 minučių iki kildinimo pabaigos įkaitinkite orkaitę iki 240-250 °C temperatūros, dėkite į ją ketaus puodą su dangčiu, tam galima naudoti ir stiklinį apvalų troškintuvą su dangčiu.
Atsargiai įkaitintą puodą ištraukite iš orkaitės, įdėkite pakildintą duoną, uždenkite dangčiu ir kepkite apie 30 minučių, po to atidenkite ir kepkite dar 15-20 minučių. Jei paviršius pradeda greitai ruduoti uždenkite jį kepimo popieriumi. Geriausia kepti 21 cm skersmens puode. Iškepusią duoną atsargiai išimkite iš puodo ir palikite atvėsti ant grotelių.