Norite ko nors atšaldančio, šokoladinio ir energijos suteikiančio, bet nenorite eiti į kavinę ar vargti su sudėtingais receptais. Namuose pasigaminti šaltą mocha yra lengviau, nei manote, ir greičiausiai daugumą ingredientų jau turite savo virtuvėje. Vos keliais veiksmais galite pagaminti gėrimą, kuris bus ir sotus, ir pritaikomas pagal savo skonį. Domina, kaip pasiekti tobulą kavos ir šokolado pusiausvyrą?
Pagrindiniai dalykai
- Paruoškite stiprią kavą, palikite ją atvėsti, tada sumaišykite su pienu, šokolado sirupu arba kakavos milteliais, cukrumi ir ledu, kad gautumėte greitą šaltą moką.
- Naudokite bet kokį pieną – gyvūninės arba augalinės kilmės – kad pritaikytumėte skonį ir atsižvelgtumėte į mitybos įpročius.
- Saldumą reguliuokite keisdami cukraus arba šokolado sirupo kiekį arba pakeiskite juos mažai kalorijų turinčiais saldikliais, kad gėrimas būtų sveikesnis.
- Norėdami gauti sodresnę tekstūrą, įdėkite šaukštą ledų arba papuoškite plakta grietinėle ir šokolado drožlėmis.
- Mėgaukitės gaivinančia namine šalta mocha vos per 10 minučių, naudodami minimalius ingredientus ir be specialios įrangos.
Receptas


Šalta mocha namuose – paprasta, greita ir skanu!
Sudedamosios dalys
- 300 ml stiprios paruoštos kavos, atvėsintos
- 200 ml pieno (gyvulinės arba augalinės kilmės)
- 30 g šokolado sirupo arba 2 šaukštai (30 ml) nesaldintų kakavos miltelių
- 20 g cukraus (pasirinktinai, pagal skonį)
- 100 g ledo kubelių
- 20 ml plaktos grietinėlės (pasirinktinai, papuošimui)
- 5 g šokolado drožlių (pasirinktinai, papuošimui)
Instrukcijos
- Užvirkite 300 ml stiprios kavos ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros arba atšaldykite šaldytuve.
- Blenderyje sumaišykite atvėsintą kavą, 200 ml pieno, 30 g šokolado sirupo (arba 2 šaukštus kakavos miltelių) ir 20 g cukraus.
- Į plaktuvą įdėkite 100 g ledo kubelių.
- Plakite mišinį dideliu greičiu 30–60 sekundžių, kol jis taps vientisas ir putotas.
- Paragaukite ir, jei reikia, pasaldinkite, įdėdami šiek tiek daugiau cukraus arba šokolado sirupo.
- Įpilkite šaltą mocha į dvi aukštas stiklines.
- Jei norite, papuoškite 10 ml plaktos grietinėlės ir šokolado drožlėmis.
- Patiekite iš karto su šiaudeliu ir mėgaukitės!
Pastabos
Istorija
Nors šalta mocha atrodo kaip modernus kavinės gėrimas, jos šaknys siekia šimtmečius seną pasaulinę meilę kavai ir šokoladui.
Galbūt nustebsite sužinoję, kad mocha iš pradžių reiškė Jemeno uostą Mocha, garsėjantį kavos pupelių, turinčių natūralų šokolado skonį, eksportu.
Kai 17 ir 18 amžiuje kava paplito Europoje, žmonės, įkvėpti karšto šokolado populiarumo, pradėjo ją maišyti su kakava.
XIX a. mocha skonis – kava sumaišyta su šokoladu – tapo kavinių klasika tokiuose miestuose kaip Viena ir Paryžius.
Idėja patiekti jį šaltą kilo daug vėliau, kai lediniai kavos gėrimai tapo populiarūs visame pasaulyje.
Dabar šį sodrų, gaivinantį mišinį galite mėgautis tiesiog namuose.
Paskutinės mintys
Dabar, kai žinote, kaip šalta mocha tapo mėgstamu gėrimu visame žemyne, aišku, kodėl ją gaminti namuose yra taip patrauklu. Galite kontroliuoti kokybę, saldumą ir stiprumą, pritaikydami kiekvieną puodelį pagal savo skonį.
Naudodami tik keletą ingredientų ir paprastą procesą, galite aplenkti kavinių eiles ir per kelias minutes mėgautis gaivinančia, kavinės kokybės šalta mocha.
Nesivaržykite eksperimentuoti su receptu. Išbandykite skirtingų rūšių pieną, šokoladą arba pridėkite šiek tiek prieskonių, kad gautumėte naują skonį.
Nesvarbu, ar norite greitai atsigauti, ar nustebinti draugus savo namuose paruoštu gėrimu, šaltas mocha visada bus puikus pasirinkimas. Mėgaukitės procesu, džiaukitės rezultatais ir paversti savo virtuvę geriausia kavos vieta.