KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Kepiniai Pyragai

Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

pagal Eleonora Kleodaitė
26 gegužės, 2025
į Pyragai
468 25
0
Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu
739
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Ar kada nors užuodėte šviežiai iškepto obuolių pyrago, auštaančio ant palangės, kvapą? Cinamono ir saldžių obuolių aromatas atgaivina prisiminimus apie šeimos susibūrimus ir švenčių tradicijas. Pamatysite, kad pagaminti šį klasikinį amerikietišką desertą nėra taip baisu, kaip atrodo. Puikiai subalansuota sluoksniuota pluta ir švelnūs, prieskoniais pagardinti obuoliai sukuria laiko išbandymą atlaikiusią sluoksnių ir skonių harmoniją. Tačiau kuo šis klasikinis obuolių pyragas su cinamonu toks ypatingas? Atsakymas gali jus nustebinti.

Pagrindinės išvados

  • Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu – tai naminėje dviguboje plutoje supjaustyti obuoliai, cukrus ir cinamonas.
  • Bendras šio amerikietiško deserto paruošimo ir kepimo laikas – apie 90 minučių.
  • Prieš kepdami viršutinę plutą patepkite kiaušinio plakiniu ir cukrumi, kad ji taptų auksinė ir traški.
  • Kad įdaras būtų puikus, obuolius sumaišykite su cinamonu, muskato riešutu, miltais ir citrinos sultimis, kol tolygiai pasidengs.
  • Iš pradžių 20 minučių kepkite 190 °C temperatūroje, tada dar 30-35 minutes kepkite 175 °C temperatūroje.

Receptas

Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu 001
Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

Spausdinti receptą
Niekas taip nenuramina, kaip orkaitėje kepamo naminio obuolių pyrago aromatas. Šį klasikinį amerikietišką desertą sudaro skrudanti, sviestinė plutelė, kuri apgaubia minkštus, cinamonu pagardintus obuolius. Saldžių ir rūgščių obuolių derinys sukuria tobulą skonių pusiausvyrą, o šiltas cinamonas suteikia firminio prieskonio, dėl kurio obuolių pyragas yra itin mėgstamas.
Šis receptas skirtas tradiciniam dvigubos plutos obuolių pyragui su tobulu įdaru, kuris nėra nei per skystas, nei per sausas. Paslaptis slypi teisingame obuolių paruošime ir subalansuotame prieskonių derinyje. Šiek tiek citrinų sulčių pagyvina skonį ir neleidžia obuoliams paruduoti. Patiekiamas šiltas su vaniliniais ledais ar vienas, šis klasikinis obuolių pyragas sugrąžins jus į šiltus prisiminimus apie šeimos susibūrimus ir švenčių šventes.
Patiekalų grupė Kepiniai, Pyragai
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis cinamonas, obuoliai, obuolių pyragas, pyragas
Paruošimo laikas 40 minutės minučių
Gaminimo laikas 50 minutės minučių
Porcijos 8 žmonėms
Kalorijos 380

Sudedamosios dalys

350 g universalių miltų.

  • 350 g universalių miltų
  • 225 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
  • 1 šaukštas (15 ml) granuliuoto cukraus
  • 1 šaukštelis (5 ml) druskos
  • 90 ml ledinio vandens

Įdarui:

  • 1 kg (saldžiųjų ir raugintų veislių mišinys), nuluptų, su sėklalizdžiais ir supjaustytų griežinėliais.
  • 150 g granuliuoto cukraus
  • 30 g universalių miltų
  • 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių (30 ml)
  • 2 šaukšteliai (10 ml) malto cinamono
  • 1/4 šaukštelio (1,25 ml) malto muskato riešuto
  • 1/4 šaukštelio (1,25 ml) druskos

Kiaušinių plakiniui:

  • 1 kiaušinis
  • 15 ml vandens
  • 15 g granuliuoto cukraus pabarstymui

Instrukcijos

  • Paruoškite plutą: dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite šaltą kubeliais supjaustytą sviestą ir pradėkite jį maišyti su miltais konditeriniu peiliuku arba pirštų galiukais, kol mišinys taps panašus į stambius trupinius su žirnio dydžio gabalėliais.
  • Po truputį pilkite ledinį vandenį, po 15 ml, atsargiai maišydami, kol tešla susilies. Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte.
  • Padalykite tešlą į dvi lygias dalis, suformuokite diskelius, suvyniokite į plastikinę plėvelę ir bent 30 minučių palaikykite šaldytuve.
  • Kol tešla šaldoma, paruoškite įdarą. Dideliame dubenyje sumaišykite griežinėliais supjaustytus obuolius, cukrų, miltus, citrinos sultis, cinamoną, muskatą ir druską. Švelniai išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų visos obuolių skiltelės.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
  • Išimkite vieną tešlos diskelį iš šaldytuvo ir ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite jį į maždaug 30 cm skersmens apskritimą.
  • Atsargiai perkelkite iškočiotą tešlą į 23 cm skersmens pyrago indą, švelniai prispausdami ją prie dugno ir šonų. Apipjaustykite tešlos perteklių, palikdami apie 1 cm iškyšą.
  • Supilkite obuolių įdarą į pyrago tešlą, tolygiai išdėliokite obuolius.
  • Iškočiokite panašaus dydžio antrąjį tešlos diską ir uždėkite jį ant įdaro. Apipjaustykite tešlos perteklių ir užspauskite kraštus, kad užsidarytų. Viršutinėje plutoje išpjaukite kelis nedidelius įpjovimus, kad išeitų garai.
  • Kiaušinį ir vandenį suplakite, kad gautumėte kiaušinio plakinį. Aptepkite viršutinę plutą kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukrumi.
  • Padėkite pyragą ant kepimo skardos, kad susigertų lašai, ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  • Sumažinkite temperatūrą iki 175 °C ir kepkite dar 30-35 minutes, kol pluta taps aukso spalvos, o įdaras burbuliuos pro įpjovas.
  • Ištraukite iš orkaitės ir prieš patiekiant leiskite atvėsti ant grotelių bent 2 valandas, kad įdaras sustingtų.

Pastabos

Jei kepant pluta pradeda per greitai ruduoti, kraštus uždenkite aliuminio folija, kad nesudegtų. Iš anksto vos 5 minutes pakepę obuolių įdarą, išvengsite tarpo, kuris kartais susidaro tarp įdaro ir viršutinės plutos, nes kepdami obuoliai susitraukia. Prieš pjaustydami pyragą visada leiskite jam visiškai atvėsti, kad gabalėliai būtų švarūs ir neprarastų formos.

Istorija

Obuolių pyrago ištakos siekia šimtmečius, nors, nepaisant frazės „amerikietiškas kaip obuolių pyragas“, jo ištakos siekia ne Ameriką. Europos kolonistai savo pyragų gaminimo tradicijas į Šiaurės Ameriką atsivežė XVII-XVIII a., pritaikydami receptus, kad būtų galima panaudoti Naujojo pasaulio ingredientus.

Angliškose kulinarijos knygose obuolių pyragai pasirodė jau 1381. Šiuose ankstyvuosiuose variantuose nebuvo cukraus, kuris buvo pernelyg brangus.

Peržvelgę kolonijinės Amerikos kulinarijos knygas, pamatysite, kad XVII a. pabaigoje obuolių pyragas jau buvo pagrindinis desertas. Antrojo pasaulinio karo metu amerikiečių kareiviai žurnalistams sakė, kad kariavo „už mamą ir obuolių pyragą“, taip įtvirtindami patriotines deserto asociacijas.

Šiandieninė klasikinė cinamono prieskoniais pagardinta versija išsivystė per kelias namų kepėjų kartas, tobulinusias šį mėgstamą patiekalą.

Galutinės mintys

Nors istorinė obuolių pyrago istorija atskleidžia jo kelionę per žemynus ir šimtmečius, šio klasikinio deserto meistriškumas suteikia nesenstančio džiaugsmo bet kurio kepėjo repertuare. Pamatysite, kad šis kuklus pyragas – tai ne tik maistas, bet ir prisiminimai prie jūsų stalo bei ryšys su kepėjų kartomis.

Nedvejodami sukurkite šį receptą pagal savo receptą. Nesvarbu, ar norite daugiau cinamono, ar muskato riešuto, ar karamelės, jūsų asmeninis posūkis pagerbia tradiciją ir kartu sukuria kažką unikalaus. Nepamirškite, kad praktika daro meistriškumą; kiekvienas iškeptas pyragas bus geresnis už ankstesnį.

Obuolių pyrago grožis slypi jo paprastume ir pritaikomume. Tai ne tik desertas – tai paguoda, šventė ir kūrybiškumas, iškepti auksinėje plutoje.

Žymos: cinamonascitrinos sultysmuskato riešutaiobuoliai
Ankstesnis įrašas

Šokoladinis greitas desertas mikrobangėje

Kitas įrašas

Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Kitas įrašas
Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Receptų vertinimas




Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • kaip pasigaminti moka namuose

    Kaip pasigaminti moką namuose – žingsnis po žingsnio

    740 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Trapūs vafliai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Skanūs miltiniai blynai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

17 birželio, 2025
Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

17 birželio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai maltas cinamonas medus morkos paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vištiena vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.