KEPTI ŠVIEŽI KOPŪSTAI vos per 20 min.

Porcijų skaičius

2

Gaminimo laikas

40min.

Recepto sunkumas

Lengvas

Reikalingi ingridientai:

1/2 gūžės kopūsto;
1-2 arbatiniai šaukšteliai druskos;
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
50 ml alyvuogių aliejaus;
1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
2 susmulkintos skiltelės česnako;
1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
100 ml vištienos arba vegetariško buljono;
2 valgomieji šaukštai grietinės arba majonezo.

Gaminimas:

Kopūstą supjaustome šiaudeliais, dedame į dubenį, pasūdome, pasaldiname cukrumi ir sugrūdame, kad kopūsto šiaudeliai suminkštėtų ir išsiskirtų sultys. Keptuvėje virš vidutinės liepsnos nedideliame aliejaus kiekyje apkepiname svogūnus, maždaug 3 min. Pridedame kopūstus, česnaką ir pipirus, pilame dar truputį aliejaus. Viską apkepiname atviroje keptuvėje, maišant mentele,- apie 5 min. Toliau troškiname po uždengtu dangčiu dar kokias 10 minučių. Kopūstai turi troškintis savo garuose, jeigu skysčio neužtenka, pilame sultinio.
Kopūstams suminkštėjus, įmaišome grietinę arba majonezą ir gerai išmaišome. Dar patroškiname 1-2 minutes.