KEPTO TINGINIO RECEPTAS. GREITA, PAPRASTA IR LABAI LABAI SKANU

Kepto tinginio receptas. Greita, paprasta ir labai labai skanu

Porcijų skaičius

4

Gaminimo laikas

10min.

Recepto sunkumas

Lengvas

Reikalingi ingridientai:
  • 2 pakelių sausainių po 180 g („Selga”, „Gaidelis” ar pan.);
  • 4 bananų;
  • 500 g maskarponės;
  • 1 skardinės saldinto kondensuoto pieno;
  • 2 a.š. cinamono;
  • 1 apelsino tarkuotos žievelė ir to paties apelsino sulčių (tikrai būtinas ingredientas,
    labai pagyvina skonį), kakavos tinginio pabarstymui.

Gaminimas:

Atsegamą 22 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (aš to nedariau, todėl pro tarpelius “prasiveržė” maskarponė ir teko šveisti orkaitę). * Sausainius sutrupinti, bananus supjaustyti, maskarponę sumaišyti su kondensuotu pienu, cinamonu ir apelsino žievele bei sultimis. * Sluoksniuojame: trečdalis sausainių, 2 smulkintų bananų gabalėliai, pusė maskarponės masės. Vėl: sausainiai, likę 2 bananų gabalėliai, likusi maskarponės masė ir ant viršaus – sausainiai. Kitą kartą norėčiau pamėginti ne sluoksniuoti, o sumaišyti viską. * Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje 40 min. * Knygoje rašo, kad skaniausias tinginys – šiltas. Bet tik ką ištrauktas iš orkaitės jis būna gana nestandus, todėl aš siūlau palaukti bent pusvalandį ir tik tada skanauti. Kakava barstyti taip pat siūlau kiek pravėsusį.