LIETINIAI su kopūstais

Porcijų skaičius

5

Gaminimo laikas

1val.

Recepto sunkumas

Lengvas

Reikalingi ingridientai:

Tešlai:
Kiaušinis,
10 šaukštų miltų,
500 ml pieno,
žiupsnelis druskos,
sviestas kepimui.

Įdarui:
500 g šviežio kopūsto,
2 svogūnai,
raudona saldžioji paprika,
2 morkos,
šaukštas sviesto,
druska ir pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Elektriniu plakikliu užmaišykite tešlą iš kiaušinio, miltų, pieno, druskos, palaukite, kol išbrinks ir iškepkite lietinius. Jei tešla gaunasi per tiršta įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens, tešla turi lengvai piltis, tačiau neturi būti vandens skystumo.

Papriką, svogūnus ir kopūstus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite. Karštame svieste pakepinkite svogūnus, kopūstus ir likusias daržoves, pagardinkite prieskoniais, kepkite, kol suminkštės ir atvėsinkite. Ant lietinių dėkite paruošto įdaro ir kepkite orkaitėje ne ilgiau kaip 20 min.