MOLIŪGŲ SRIUBA su kokosų pienu ir avinžirniais

Porcijų skaičius

4

Gaminimo laikas

1val.

Recepto sunkumas

Vidutinis

Reikalingi ingridientai:

Sriubai:
Šlakelis aliejaus;
4 stiklinės kubeliais supjaustyto moliūgo;
1 raudonoji paprika;
1 mažas svogūnas;
2 skiltelės česnako;
1 indelis kokosų pieno;
2 stiklinės vandens arba daržovių sultinio.

Prieskoniai:
1 šaukštelis rūkytos paprikos;
1 šaukštelis curry;
1/2 šaukšteli malto kumino;
1/2 šaukštelio cinamono;
1/2 šaukštelio saldžios paprikos;
1/4 šaukštelio (arba pagal skonį) čili pipirų;
Druska, pipirai.

Skrudintiems avinžirniams:
1 indelis avinžirnių;
2 šaukštai aliejaus;
1 šaukštelio rudojo cukraus;
1/2 šaukštelio cinamono;
Druskos, pipirų.

Gaminimas:

Sriuba. Puode įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite supjaustytą gabalėliais raudonąją papriką ir kepkite ant mažos ugnies maišydami, kol suminkštės. Suberkite susmulkintus svogūnus ir česnakus ir kepkite toliau, kol jie taps minkšti ir permatomi. Suberkite moliūgus ir visus prieskonius ir dar kepinkite apie 4 minutes. Supilkite kokosų pieną ir vandenį (sultinį). Uždenkite ir virkite ant mažos ugnies kol moliūgas taps visiškai minkštas. Sutrinkite viską blenderiu ir įberkite pagal skonį druskos, pipirų.
Patiekite su skrudintais avinžirniais.

Skrudinti avinžirniai:
Įkaitinkite orkaitę iki 220 C.Avinžirnius nupilkite, tada gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kepimo skardą išklokite pergaentiniu popieriumi. Dubenėlyje sumaišykite aliejų, cukrų, cinamoną, druską ir pipirus. Šiame mišinyje išvoliokite avinžirnius taip, kad kiekvienas pasidengtų aliejaus mase. Pašaukite į orkaitę 20 minučių, tada sumaišykite ir pašaukite dar maždaug 10 minučių, arba kol avinžirniai taps traškūs.