NAMINIS BATONAS

Porcijų skaičius

4

Gaminimo laikas

2val.

Recepto sunkumas

Vidutinis

Reikalingi ingridientai:

7 g sausų mielių miltelių;
1,5 valgomojo šaukšto cukraus;
1 puodelis vandens;
9 valgomieji šaukštai rapsų arba saulėgrąžų aliejaus;
3 puodeliai miltų;
Žiupsnelis druskos.

Gaminimas: 

Mieles sumaišome su cukrumi, tada užpilame vos šiltu vandeniu. Palaukiame apie pusvalandį, kol mielės gražiai suputoja. Ant viršaus supilame aliejų, suberiame miltus, druską ir užminkome tešlą. Tešla iš pradžių gali pasirodyti lipnoka, bet ignoruojame tai ir iš širdies minkom toliau, kol pasidarys ne tokia lipni. Minkymo procesas turėtų tęstis mažiausiai 15 minučių, tada iškepęs batonas bus minkštas, purus, su daug oro tarpelių. Išminkytą tešlos rutulį dedame į riebalais pateptą dubenį, apdengiame ir laukiame, kol padvigubės. Tada iškočiojame platų skritulį ir susukame tešlą į ruloną. Rankomis formuojame kraštus, kad būtų panašiau į batoną ir paliekame šiltai pastovėti pusvalandžiui. Kai batonas pakyla, peiliu įstrižai įpjauname kelias linijas, kad kepant nesutrūktų ir nesideformuotų, pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame apie 25 minutes.