OMLETAS SU PIEVAGRYBIAIS per 15 min.

Porcijų skaičius

2

Gaminimo laikas

15min.

Recepto sunkumas

Lengvas

Reikalingi ingridientai:

4 kiaušiniai;
200 g pievagrybių;
1 svogūnas;
50 ml pieno;
4 šaukštai aliejaus;
Žiupsnelis petražolių;
Druska, juodieji malti pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Atskirti trynius nuo baltymų. Trynius sumaišyti su pienu, druska ir pipirais. Baltymus suplakti ir atsargiai sumaišyti su tryniais. Pakaitinti keptuvėje pusę sviesto, supilti kiaušinių mišinį. Sumažinti ugnį ir kepti 7 minutes. Uždengti dangčiu ir kepti dar 3 minutes. Grybus supjaustyti plonais griežinėliais. Svogūną susmulkinti ir apkepinti likusiame aliejuje 5 min. Sudėti grybus ir viską kepti dar 8 min. Pabarstyti petražolėmis, druska ir pipirais. Sudėti grybus ant omleto ir patiekti.