Jei ieškote greitų pietų, kurie neapgauna skonio, spagečiai su grietinėlės sūrio padažu gali būti kaip tik tai, ko jums reikia. Jie kreminiai, sotūs ir paruošti vos per 20 minučių, todėl puikiai tinka užimtoms dienoms. Iš kelių paprastų ingredientų galite sukurti patiekalą, kuris bus ir sotus, ir šiek tiek išskirtinis. Norite sužinoti, kaip padažą padaryti tobulai švelnų ir aromatingą?
Pagrindiniai dalykai
- Spagečiai su grietinėlės sūrio padažu gali būti paruošti ir išvirti per maždaug 20 minučių, todėl tai idealus greitas pietums.
- Patiekalas gaminamas iš paprastų ingredientų: spagečių, grietinėlės sūrio, sviesto, česnako ir pieno.
- Kreminis sūris sukuria kreminį, šilkinį padažą be riebios grietinėlės.
- Papuoškite daržovėmis arba traškiu bekonu, kad patiekalas būtų maistingesnis ir skanesnis.
- Patiekite iškart, papuoškite petražolėmis ir parmezanu, kad skonis ir tekstūra būtų geriausi.
Receptas


Spagečiai su grietinėlės sūrio padažu – pietūs per 20 minučių
Sudedamosios dalys
- 350 g spagečių
- 200 g minkšto grietinėlės sūrio
- 30 g nesūdyto sviesto
- 2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
- 60 ml pieno
- 50 g parmezano sūrio, tarkuoto
- 2 šaukštai (30 ml) šviežios petražolės, susmulkintos
- 1 šaukštelis (5 ml) druskos
- 1/2 šaukštelio (2,5 ml) šviežiai maltų juodųjų pipirų
Instrukcijos
- Dideliame puode užvirkite pasūdyto vandens. Įdėkite 350 g spagečių ir virkite pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas, kol jie bus al dente (tvirtai išvirti). Atidėkite 100 ml makaronų virimo vandens, tada nusausinkite spagečius.
- Kol makaronai verda, ištirpinkite 30 g nesūdyto sviesto didelėje keptuvėje vidutinėje ugnies temperatūroje. Įdėkite 2 smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir kepinkite 1 minutę, kol išsiskirs aromatas.
- Sumažinkite ugnį iki mažos ir įdėkite 200 g grietinėlės sūrio, maišydami, kol jis pradės tirpti ir susidarys padažas.
- Po truputį supilkite 60 ml pieno ir atidėtus 100 ml makaronų virimo vandens, nuolat maišydami, kol gausite lygią, kreminę konsistenciją.
- Į keptuvę sudėkite nusausintus spagečius. Gerai išmaišykite, kad padažas apgaubtų visus makaronus.
- Pabarstykite 1 šaukšteliu (5 ml) druskos ir 1/2 šaukštelio (2,5 ml) juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite.
- Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite 50 g tarkuoto parmezano sūrio, kol jis visiškai išsilydys ir susimaišys.
- Tiekite iš karto, papuoškite 2 šaukštais (30 ml) susmulkintomis šviežiomis petražolėmis ir, jei norite, papildomai parmezano.
Pastabos
Istorija
Nors grietinėlės sūris nėra tradicinis klasikinių itališkų makaronų patiekalų ingredientas, spagečiai su grietinėlės sūrio padažu tapo mėgstamu patiekalu, atspindinčiu itališkų ir tarptautinių skonių derinį.
Jo šaknys siekia XX a. vidurį, kai pasaulinės maisto tendencijos pradėjo daryti įtaką namų kulinarams. Jungtinėse Valstijose populiarus grietinėlės sūris pateko į virtuvės, kuriose buvo ieškoma greitai paruoštų, kreminių makaronų patiekalų be riebių grietinėlės ar sudėtingų padažų.
Paragavę šio patiekalo, jūs atversite istoriją, kurią formavo patogumas, kūrybiškumas ir naujų ingredientų prieinamumas.
Spagečiai su grietinėlės sūrio padažu išpopuliarėjo dėl savo paprastumo ir universalumo, todėl tapo prieinamu patiekalu užimtiems šeimoms.
Šiandien jūs esate dalis tradicijos, kuri toliau vystosi virtuvėse visame pasaulyje.
Paskutinės mintys
Nesvarbu, ar norite pasimėgauti komfortu, ar tiesiog reikia greito patiekalo, spagečiai su grietinėlės sūrio padažu suteiks ir paprastumą, ir pasitenkinimą. Jį galima paruošti per 20 minučių, todėl jis puikiai tinka užimtoms dienoms ar spontaniškiems norams.
Kreminis padažas apgaubia kiekvieną spagečių giją, sukuriant patiekalą, kuris yra ir turtingas, ir raminantis, bet ne sudėtingas. Jums nereikia išskirtinių ingredientų ar specialių įgūdžių – tik keletas pagrindinių produktų ir noras eksperimentuoti.
Pagal savo skonį galite pridėti žolelių, daržovių ar baltymų. Šis receptas pritaikomas prie to, ką turite po ranka.
Išbandykite ir pamatysite, kaip greitai jis taps jūsų mėgstamiausiu pietų patiekalu. Paprastas, greitas ir raminantis – ko daugiau galima norėti?