KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Pietūs Makaronų receptai

Spagečiai su grietinėlės sūrio padažu – pietūs per 20 minučių

pagal Eleonora Kleodaitė
19 gegužės, 2025
į Makaronų receptai
459 34
0
Spagečiai su grietinėlės sūrio padažu – pietūs per 20 minučių
740
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Jei ieškote greitų pietų, kurie neapgauna skonio, spagečiai su grietinėlės sūrio padažu gali būti kaip tik tai, ko jums reikia. Jie kreminiai, sotūs ir paruošti vos per 20 minučių, todėl puikiai tinka užimtoms dienoms. Iš kelių paprastų ingredientų galite sukurti patiekalą, kuris bus ir sotus, ir šiek tiek išskirtinis. Norite sužinoti, kaip padažą padaryti tobulai švelnų ir aromatingą?

Pagrindiniai dalykai

  • Spagečiai su grietinėlės sūrio padažu gali būti paruošti ir išvirti per maždaug 20 minučių, todėl tai idealus greitas pietums.
  • Patiekalas gaminamas iš paprastų ingredientų: spagečių, grietinėlės sūrio, sviesto, česnako ir pieno.
  • Kreminis sūris sukuria kreminį, šilkinį padažą be riebios grietinėlės.
  • Papuoškite daržovėmis arba traškiu bekonu, kad patiekalas būtų maistingesnis ir skanesnis.
  • Patiekite iškart, papuoškite petražolėmis ir parmezanu, kad skonis ir tekstūra būtų geriausi.

Receptas

Spagečiai su grietinėlės sūrio padažu – pietūs per 20 minučių 001
Spagečiai su grietinėlės sūrio padažu – pietūs per 20 minučių

Spagečiai su grietinėlės sūrio padažu – pietūs per 20 minučių

Spausdinti receptą
Kreminiai, švelnūs ir neįtikėtinai lengvai paruošiami spagečiai su grietinėlės sūrio padažu yra paguodžiantis patiekalas, puikiai tinkantis greitai vakarienei darbo dieną ar jaukiai vakarienei su draugais. Grietinėlės sūris tirpsta ir virsta sodriu, gardžiu padažu, kuris apgaubia kiekvieną spagečių giją, suteikdamas švelnų pikantiškumą ir nepakartojamą šilkinį švelnumą.
Tik su keliais pagrindiniais ingredientais per mažiau nei 30 minučių galite pagaminti restorano kokybės makaronų patiekalą. Šio recepto paslaptis – palikti šiek tiek makaronų virimo vandens, kuris padeda padažui tapti tinkamos konsistencijos ir gražiai prilipti prie spagečių. Šiek tiek česnako ir šviežiai malto juodojo pipiro pabrėžia skonių, bet neužgožia subtilaus grietinėlės sūrio pagrindo.
Pabaikite patiekalą šviežia petražole ir gausiai pabarstykite parmezano sūrio, kad suteiktumėte autentiško itališko skonio.
Patiekalų grupė Pietūs
Virtuvė Itališka
Raktinis žodis grietinėlės sūris, spagečiai
Paruošimo laikas 10 minutės minučių
Gaminimo laikas 15 minutės minučių
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 500

Sudedamosios dalys

  • 350 g spagečių
  • 200 g minkšto grietinėlės sūrio
  • 30 g nesūdyto sviesto
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 60 ml pieno
  • 50 g parmezano sūrio, tarkuoto
  • 2 šaukštai (30 ml) šviežios petražolės, susmulkintos
  • 1 šaukštelis (5 ml) druskos
  • 1/2 šaukštelio (2,5 ml) šviežiai maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos

  • Dideliame puode užvirkite pasūdyto vandens. Įdėkite 350 g spagečių ir virkite pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas, kol jie bus al dente (tvirtai išvirti). Atidėkite 100 ml makaronų virimo vandens, tada nusausinkite spagečius.
  • Kol makaronai verda, ištirpinkite 30 g nesūdyto sviesto didelėje keptuvėje vidutinėje ugnies temperatūroje. Įdėkite 2 smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir kepinkite 1 minutę, kol išsiskirs aromatas.
  • Sumažinkite ugnį iki mažos ir įdėkite 200 g grietinėlės sūrio, maišydami, kol jis pradės tirpti ir susidarys padažas.
  • Po truputį supilkite 60 ml pieno ir atidėtus 100 ml makaronų virimo vandens, nuolat maišydami, kol gausite lygią, kreminę konsistenciją.
  • Į keptuvę sudėkite nusausintus spagečius. Gerai išmaišykite, kad padažas apgaubtų visus makaronus.
  • Pabarstykite 1 šaukšteliu (5 ml) druskos ir 1/2 šaukštelio (2,5 ml) juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite.
  • Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite 50 g tarkuoto parmezano sūrio, kol jis visiškai išsilydys ir susimaišys.
  • Tiekite iš karto, papuoškite 2 šaukštais (30 ml) susmulkintomis šviežiomis petražolėmis ir, jei norite, papildomai parmezano.

Pastabos

Norėdami gauti kreminį padažą, prieš pradėdami ruošti patiekalą, įsitikinkite, kad grietinėlės sūris yra atšildytas iki kambario temperatūros. Jei padažas atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek makaronų virimo vandens arba pieno, kad jis taptų skystesnis.
Taip pat galite įdėti pakepintų daržovių, pavyzdžiui, špinatų ar grybų, kad patiekalas būtų skanesnis ir maistingesnis, arba papuošti traškiais bekono gabaliukais, kad patiekalas būtų pikantiškesnis. Makaronus visada patiekite iškart, kad padažas būtų kuo kreminis, nes atvėsdamas jis sutirštės.

Istorija

Nors grietinėlės sūris nėra tradicinis klasikinių itališkų makaronų patiekalų ingredientas, spagečiai su grietinėlės sūrio padažu tapo mėgstamu patiekalu, atspindinčiu itališkų ir tarptautinių skonių derinį.

Jo šaknys siekia XX a. vidurį, kai pasaulinės maisto tendencijos pradėjo daryti įtaką namų kulinarams. Jungtinėse Valstijose populiarus grietinėlės sūris pateko į virtuvės, kuriose buvo ieškoma greitai paruoštų, kreminių makaronų patiekalų be riebių grietinėlės ar sudėtingų padažų.

Paragavę šio patiekalo, jūs atversite istoriją, kurią formavo patogumas, kūrybiškumas ir naujų ingredientų prieinamumas.

Spagečiai su grietinėlės sūrio padažu išpopuliarėjo dėl savo paprastumo ir universalumo, todėl tapo prieinamu patiekalu užimtiems šeimoms.

Šiandien jūs esate dalis tradicijos, kuri toliau vystosi virtuvėse visame pasaulyje.

Paskutinės mintys

Nesvarbu, ar norite pasimėgauti komfortu, ar tiesiog reikia greito patiekalo, spagečiai su grietinėlės sūrio padažu suteiks ir paprastumą, ir pasitenkinimą. Jį galima paruošti per 20 minučių, todėl jis puikiai tinka užimtoms dienoms ar spontaniškiems norams.

Kreminis padažas apgaubia kiekvieną spagečių giją, sukuriant patiekalą, kuris yra ir turtingas, ir raminantis, bet ne sudėtingas. Jums nereikia išskirtinių ingredientų ar specialių įgūdžių – tik keletas pagrindinių produktų ir noras eksperimentuoti.

Pagal savo skonį galite pridėti žolelių, daržovių ar baltymų. Šis receptas pritaikomas prie to, ką turite po ranka.

Išbandykite ir pamatysite, kaip greitai jis taps jūsų mėgstamiausiu pietų patiekalu. Paprastas, greitas ir raminantis – ko daugiau galima norėti?

Žymos: česnakasgrietinėlės sūrisparmezanaspetražolėspienasspagečiai
Ankstesnis įrašas

Lengva daržovių sriuba pietums

Kitas įrašas

Avinžirnių troškinys su kokosų pienu

Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Kitas įrašas
Vegetariški pietūs avinžirnių troškinys su kokosų pienu

Avinžirnių troškinys su kokosų pienu

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Receptų vertinimas




Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • kaip pasigaminti moka namuose

    Kaip pasigaminti moką namuose – žingsnis po žingsnio

    740 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Trapūs vafliai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Skanūs miltiniai blynai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

17 birželio, 2025
Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

17 birželio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai maltas cinamonas medus morkos paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vištiena vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.