Galbūt nežinote, kad subalansuotą vištienos troškinį galima pagaminti per valandą, neprarandant skonio ir tekstūros. Naudodami kasdienius ingredientus ir atlikdami keletą paprastų veiksmų, galite paruošti sotų patiekalą, kuris patenkins tiek jūsų skonio receptorius, tiek ir jūsų grafiką. Jei esate smalsūs, kaip su minimaliomis pastangomis ir valymu pasiekti sodrų, pikantišką skonį, norėsite pamatyti, kaip šis receptas yra taip efektyviai suderintas.
Pagrindiniai dalykai
- Šis vištienos troškinys yra paruoštas per 45 minutes, todėl tai greitas ir lengvas receptas užimtiems savaitės vakarams.
- Troškinyje naudojama vištienos krūtinėlė arba šlaunelės su daržovėmis, pavyzdžiui, morkomis, bulvėmis, salierais ir raudonaisiais paprikais.
- Pakepinkite svogūnus ir česnaką, tada apkepinkite vištieną, prieš įdedant daržoves, sultinį ir prieskonius.
- Virkite visus ingredientus kartu 20–25 minutes, kol vištiena bus išvirusi, o daržovės suminkštės.
- Patiekite karštą, papuoštą šviežia petražole, ir mėgaukitės su traškia duona arba ryžiais, kad patiekalas būtų pilnavertis.
Receptas


Greitas vištienos troškinys su daržovėmis
Sudedamosios dalys
- 500 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių filė, supjaustytos į mažus gabaliukus
- 1 šaukštas (15 ml) alyvuogių aliejaus
- 1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos
- 2 vidutinio dydžio morkos, nuluptos, supjaustytos griežinėliais
- 2 vidutinio dydžio bulvės, nuluptos, supjaustytos kubeliais
- 1 saliero stiebas, supjaustytas griežinėliais
- 1 raudona paprika, supjaustytas kubeliais
- 400 ml vištienos sultinio
- 200 ml vandens
- 100 g šaldytų žirnių
- 2 šaukštai (30 ml) pomidorų pastos
- 1 šaukštelis (5 ml) džiovinto čiobrelio
- 1 šaukštelis (5 ml) džiovinto raudonėlio
- 1 lauro lapas
- 1 šaukštelis (5 ml) druskos
- 0,5 šaukštelio (2,5 ml) maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukštai (8 g) šviežios petražolės, susmulkintos (papuošimui)
Instrukcijos
- Dideliame puode vidutinio karštumo ugnimi įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įdėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite 2–3 minutes, kol suminkštės.
- Įmaišykite susmulkintą česnaką ir kepinkite dar 30 sekundžių, kol išsiskirs aromatas.
- Įdėkite vištienos gabaliukus ir kepkite 4–5 minutes, kartais pamaišydami, kol vištiena iš visų pusių šiek tiek parus.
- Įdėkite morkas, bulves, salierą ir raudoną papriką. Gerai išmaišykite ir kepinkite dar 3 minutes.
- Įmaišykite pomidorų pastą, čiobrelius, raudonėlius, lauro lapą, druską ir juoduosius pipirus. Išmaišykite, kad daržovės ir vištiena būtų apgaubtos prieskoniais.
- Įpilkite vištienos sultinio ir vandens. Užvirinkite mišinį, tada sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 20 minučių.
- Įdėkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 5 minutes arba kol daržovės suminkštės, o vištiena bus išvirusi.
- Išimkite ir išmeskite lauro lapą. Paragaukite ir pagal skonį pagardinkite.
- Patiekite karštą, papuoštą šviežia petražole.
Pastabos
Istorija
Nors vištienos troškinys atrodo kaip šiuolaikinis patiekalas, suteikiantis komfortą, jo šaknys siekia šimtmečius ir apima daugelį kultūrų. Kai gaminate vištienos troškinį, jūs prisijungiate prie ilgos virėjų, kurie naudojo paprastus ingredientus, kad sukurtų sotų maistą, tradicijos.
Ankstyvieji troškiniai atsirado senovės civilizacijose, kur žmonės troškino paukštieną su bet kokiomis turimomis daržovėmis ir grūdais. Nuo prancūziško poule au pot iki Vakarų Afrikos vištienos troškinio su žemės riešutais – kiekviena kultūra šiam lengvai pritaikomam patiekalui suteikė savo savitą atspalvį.
Pamatysite, kad vištienos troškinys atsirado iš būtinybės. Žmonėms reikėjo maistingų, sotų patiekalų, kurie leistų kuo geriau išnaudoti turimus išteklius.
Plėstis prekybai, į troškinius pateko prieskoniai ir naujos daržovės, kurios suformavo įvairius skonius, kuriais dabar galite mėgautis savo virtuvėje.
Galutinės mintys
Gamindami vištienos troškinį, jūs puoselėjate tradiciją, kuri yra praktiška ir labai patenkinanti. Šis patiekalas suteikia komfortą ir šilumą, ypač kai turite mažai laiko, bet norite kažko sotaus ir maistingo.
Naudodami šviežias daržoves ir paprastus ingredientus, jūs sukuriate sveiką ir savo skoniams pritaikytą patiekalą.
Nesivaržykite eksperimentuoti su turimomis daržovėmis ar žolelėmis. Kiekvienas variantas receptą padaro įdomesnį ir užtikrina, kad jūsų virtuvėje niekas nebus išmesta.
Patiekite su traškia duona arba ryžiais, kad sugertų kiekvieną skanų lašą. Su šiuo greitu vištienos troškinio receptu turėsite patikimą patiekalą užimtiems vakarams ar jaukiems savaitgaliams.
Mėgaukitės procesu ir skaniais rezultatais kiekvieną kartą, kai gaminate.