KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Pietūs Vegetariški pietūs

Avinžirnių troškinys su kokosų pienu

pagal Eleonora Kleodaitė
19 gegužės, 2025
į Vegetariški pietūs
459 34
0
Vegetariški pietūs avinžirnių troškinys su kokosų pienu
740
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Jei ieškote skanaus, augalinės kilmės patiekalo, kuris būtų paprastas, bet labai sotus, verta atkreipti dėmesį į avinžirnių troškinį su kokosų pienu. Šis patiekalas sujungia sočiąsias ankštines daržoves ir kreminį kokosą, todėl yra ne tik sotus, bet ir maistingas. Šis receptas yra daug įdomesnis, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio – jo ingredientai ir kilmė atskleidžia įdomią istoriją ir keletą netikėtų posūkių, kurių galbūt nesitikėjote.

Pagrindiniai faktai

  • Avinžirnių troškinys su kokosų pienu yra sotūs, baltymų turtingi vegetariški pietūs, įkvėpti Viduržemio jūros regiono ir Artimųjų Rytų kulinarijos tradicijų.
  • Kokosų pienas troškiniui suteikia kreminę tekstūrą ir subtilų saldumą, kuris subalansuoja prieskonių skonį.
  • Troškinys greitai paruošiamas – apie 15 minučių ruošimui ir 35 minutės virimui.
  • Jį galima pritaikyti pagal savo skonį, pridėjus papildomų daržovių, pavyzdžiui, cukinijų ar bulvių, kad patiekalas būtų dar maistingesnis ir skanesnis.
  • Patiekite su traškia duona arba ryžiais, kad patiekalas būtų sotūs.

Receptas

Vegetariški pietūs avinžirnių troškinys su kokosų pienu 001
Vegetariški pietūs avinžirnių troškinys su kokosų pienu

Avinžirnių troškinys su kokosų pienu

Spausdinti receptą
Avinžirnių troškinys yra sotus ir maistingas vegetariškas patiekalas, kuriame baltymais turtingos avinžinės pupelės derinamos su spalvingomis daržovėmis ir aromatingais prieskoniais. Šis komfortiškas receptas puikiai tinka sotiems pietums ir gali būti valgomas su traškia duona, ryžių garnyru arba tiesiog vienas.
Troškinys lengvai pagaminamas ir puikiai tinka maisto ruošimui arba dalijimuisi su draugais ir šeima. Jums patiks, kaip lengvai pritaikomas šis receptas – drąsiai keiskite mėgstamas sezonines daržoves arba pritaikykite prieskonius pagal savo skonį. Šis avinžirnių troškinys ne tik sveikas ir turintis daug ląstelienos, bet ir pasižymi ryškiu skoniu bei šiltu, naminiu skoniu.
Patiekalų grupė Pietūs, Vegetariški pietūs
Virtuvė Viduržemio jūros
Raktinis žodis avinžirniai, kokosų pienas, troškinys
Paruošimo laikas 15 minutės minučių
Gaminimo laikas 33 minutės minučių
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 350

Sudedamosios dalys

  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas (apie 150 g)
  • 3 skiltelės česnako, susmulkintos (apie 10 g)
  • 1 vidutinio dydžio morka, supjaustytas kubeliais (apie 80 g)
  • 1 raudonoji paprika, supjaustyta kubeliais (apie 120 g)
  • 1 saliero stiebas, supjaustytas kubeliais (apie 50 g)
  • 1 šaukštelis (5 ml) maltų kmynų
  • 1 šaukštelis (5 ml) rūkytos paprikos
  • 0,5 šaukštelio (2,5 ml) maltos ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio (2,5 ml) malto juodo pipiro
  • 1 šaukštelis (5 ml) druskos
  • 400 g konservuotų supjaustytų pomidorų
  • 500 g virtų avinžirnių, nusausintų ir nuplautų (arba 2 x 400 g skardinės)
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 1 lauro lapas
  • 30 g šviežių špinatų lapų
  • 10 g šviežios petražolės, susmulkintos
  • 0,5 citrinos sultys (apie 15 ml)

Instrukcijos

  • Didelėje keptuvėje vidutinio karštumo ugnimi įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  • Įdėkite supjaustytą svogūną ir kepinkite 3–4 minutes, kol suminkštės.
  • Įmaišykite česnaką, morką, papriką ir salierą. Kepinkite dar 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  • Įberkite kmynų, rūkytos paprikos, ciberžolės, juodųjų pipirų ir druskos. Pamaišykite ir kepinkite 1 minutę, kad prieskoniai paskrudėtų.
  • Įdėkite supjaustytus pomidorus, avinžirnius, daržovių sultinį ir lauro lapą. Gerai išmaišykite.
  • Mišinį užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virinkite be dangčio 20–25 minutes, retkarčiais maišydami, kol daržovės suminkštės ir troškinys šiek tiek sutirštės.
  • Išimkite ir išmeskite lauro lapą. Įmaišykite špinatų lapus ir palikite juos 2 minutes, kad suminkštėtų.
  • Įdėkite petražoles ir citrinos sulčių, paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite prieskoniais.
  • Patiekite karštą, papuoškite papildomomis petražolėmis, jei norite.

Pastabos

Geriausiam skoniui pasiekti, jei turite, naudokite naminių daržovių sultinį ir nedvejodami įdėkite kitų daržovių, pavyzdžiui, cukinijų ar bulvių.
Jei norite kreminės tekstūros, dalį avinžirnių sutrinkite šaukštu arba sumaišykite puodelį troškinio ir vėl įmaišykite. Šis troškinys gerai laikosi šaldytuve iki 4 dienų, o kitą dieną skonis dar geresnis, nes skoniai susilieja. Valgykite su traškia duona arba ryžiais, kad patiekalas būtų sotresnis!

Istorija

Nors avinžirnių troškinys atrodo kaip šiuolaikinis patiekalas, jo šaknys siekia gilias Viduržemio jūros ir Artimųjų Rytų kulinarines tradicijas. Ruošdami šį patiekalą, jūs dalyvaujate kulinarinėje istorijoje, kuri tęsiasi šimtmečius.

Avinžirniai, dar žinomi kaip garbanzo pupelės, auginami daugiau nei 7000 metų. Jie buvo naudojami troškiniuose ir sriubose nuo senovės Egipto iki Persijos ir vertinami dėl savo sočios tekstūros ir baltymų kiekio. Laikui bėgant, virėjai šiuos troškinius pritaikė prie regioninių prieskonių, žolelių ir daržovių.

Kokosų pieno pridėjimas yra naujesnis akcentas, įkvėptas Pietų Azijos ir Karibų regionų, kuris suteikia kreminį sodrumą ir subtilų saldumą.

Paskutinės mintys

Nesvarbu, ar esate vegetariškos virtuvės naujokas, ar ilgametis augalinės mitybos gerbėjas, avinžirnių troškinys suteiks jums maistingą ir sotų patiekalą. Avinžirniai, kokosų pienas ir prieskoniai sudaro malonų patiekalą, kuris yra paprastas, bet labai skanus. Jis yra universalus – galite patiekti su ryžiais, duona arba valgyti vieną. Nereikia išskirtinių ingredientų ar sudėtingų įgūdžių, tik noras išbandyti kažką naujo ir sveiko.

Šio troškinio gaminimas yra puikus būdas į savo mitybą įtraukti daugiau augalinės kilmės baltymų ir skaidulų, neprarandant skonio. Be to, jį lengva pagaminti didesniu kiekiu maisto ruošimui arba pasidalinti su draugais. Išbandykite jį savo virtuvėje ir tegul jis tampa jūsų savaitės pietų meniu pagrindiniu patiekalu.

Žymos: avinžirniaičesnakasmorkosraudonoji paprikasalierossvogūnai
Ankstesnis įrašas

Spagečiai su grietinėlės sūrio padažu – pietūs per 20 minučių

Kitas įrašas

Makaronai su pomidorų padažu

Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Kitas įrašas
Vakarienė vaikams makaronai su pomidorų padažu

Makaronai su pomidorų padažu

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Receptų vertinimas




Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • kaip pasigaminti moka namuose

    Kaip pasigaminti moką namuose – žingsnis po žingsnio

    740 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Trapūs vafliai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Skanūs miltiniai blynai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

17 birželio, 2025
Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

17 birželio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai maltas cinamonas medus morkos paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vištiena vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.