Purios mielinės bandelės su dešrelėmis

Porcijų skaičius

5

Gaminimo laikas

1val.

Recepto sunkumas

Vidutinis

Reikalingi ingridientai:
  • 200 ml. pieno;
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus;
  • 1 pakelis sausų mielių;
  • 200 g. sviesto;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 500 g. miltų;
  • 17 vnt. pieniškų sešrelių;
  • 1 kiaušinis;
  • Šiek tiek sezamų sėklų.

 

Gaminimas:


Pieną pašildome iki kambario temperatūros. Suberiame cukrų, mieles ir šluotele išplakame, kol cukrus ir mielės ištirps.

Dubenėlį uždengiame rankšluostėliu ir padedame šiltai 10-15 minučių, kol iš mielių paviršiuje susidarys „kepurėlė“ (tai būtina!).

Į didelį dubenį persijojame miltus, sumaišome su druska. Į miltų mišinį sudedame kubeliais pjaustytą minkštą sviestą (atšildome jį natūraliai, tiesiog iš anksčiau išėmę iš šaldytuvo, nenaudokite mikrobangų krosnelės).

Tarp pirštų triname miltus su sviestu tol, kol susidarys trupinėliai. Supilame pieną su mielėmis (nepamirškite, kad turi būti susidarius mielių „kepurėlė“).

Išmaišome ir pradedame minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, tačiau ne skysta. Jei ji per skysta, įberiame dar truputį miltų. Reikiamos konsistencijos tešlą minkome 3 minutes, dedame į švarų dubenį, uždengiame rankšluostėliu ir dedame į šaldytuvą. Laikome šaldytuve 30 minučių.

Išėmę tešlą iš šaldytuvo, iškočiojame. Supjaustome tešlą ilgomis juostelėmis. Kiekvieną dešrelę apsukame tešlos juostele. Sudedame į kepimo popieriumi išklotas skardas. Aptepame plaktu kiaušiniu, apibarstome sezamų sėklomis.

Kepame iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.