Purus apkepas su pievagrybiais, kiaušiniais ir špinatais

Porcijų skaičius

4

Gaminimo laikas

1val.

Recepto sunkumas

Lengvas

Reikalingi ingridientai:

8 kiaušiniai;
400 g šaldytų špinatų;
470 g pievagrybių;
250 g tarkuoto fermentinio sūrio;
2 skiltelės česnako;
1 svogūnas;
420 g grietinėlės;
Druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Česnaką ir svogūną nulupame, susmulkiname nedideliais kubeliais. Pievagrybius supjaustome riekelėmis. Įkaitintoje keptuvėje pakepiname česnakus ir svogūnus, kol suminkštės. Suberiame pievagrybius ir dar kelias minutes pakepiname. Į keptuvę sudedame atitirpintus susmulkintus špinatus. Maišydami pakepiname porą minučių. Pagardiname druska ir pipirais. 4 kiaušinius išplakame su grietinėle ir puse tarkuoto fermentinio sūrio kiekio. Plakinį sumaišome su kepintomis daržovėmis. Supilame masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Apkepo viršų apibarstome likusiu fermentiniu sūriu ir uždedame 4 kiaušinius. Kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 45 minutes, kol apkepas gražiai apskrus ir sutvirtės. Pjaustome ir ragaujame.