Skaniosios rikotos spurgytės

Porcijų skaičius

4

Gaminimo laikas

30min

Recepto sunkumas

Lengvas

Reikalingi ingridientai:

Puodelis miltų;
1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių;
1/4 puodelio kokoso drožlių;
Žiupsnelis druskos;
2 valgomieji šaukštai cukraus;
2 dideli kiaušiniai;
250 g rikotos sūrio;
Augalinis aliejus virimui.

Gaminimas:


Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, kokoso drožles, druską ir rikotos sūrį. Suplakame iki vientisos masės. Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir iš lėto beriame į gautą masę, užmaišome tešlą.

Gilioje keptuvėje gerai įkaitiname aliejų. Šaukštu kabiname tešlos ir leidžiame į aliejų spurgytes. Kepame iš abiejų pusių, kol tampa gražios auksinės spalvos.

Išvirusias spurgytes nusausiname ant popierinio rankšluosčio. Pagal pageidavimus pabarstome cukraus pudra, kokoso drožlėmis.