Sotus omletas orkaitėje su bulvėmis ir kumpiu

Porcijų skaičius

4

Gaminimo laikas

1val.

Recepto sunkumas

Vidutinis

Reikalingi ingridientai:

150 g kumpio;
1 kg bulvių;
1 pundelis svogūnų laiškų;
0.5 stiklinės pieno;
2 šaukštai aliejaus;
50 g parmezano;
8 kiaušiniai;
Sauja brokolių žiedų;
80 g pievagrybių;
Pagal skonį druskos, pipirų.

Gaminimas:

Bulves nulupkite, supjaustykite plonomis riekelėmis ir sudėkite į keptuvę. Bulves kepkite apie 10 min. iki kol suminkštės ir šiek tiek apskrus. Bulves pagardinkite druska, pipirais.

Svogūnus supjaustykite, baltąsias svogūnų laiškų dalis suberkite į keptuvę su bulvėmis, ten pat berkite ir nedideliais gabaliukais pjaustytą kumpį bei pievagrybius.

Nublanširuokite brokolius, suskirstykite smulkiais žiedynais ir sudėkite į keptuvę. Permaišykite.

Indelyje išplakite kiaušinius, pieną, suberkite tarkuotą sūrį, žaliąsias svogūnų laišku dalis, pagardinkite druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais. Plakinį supilkite į keptuvę. Nemaišant kepkite porą minučių.

Keptuvę statykite į iki 200C įkaitintoje orkaitėje ir kepkite 15-20 min. iki kol bulvės bus minkštos, o viršus šiek tiek apskrus. Leiskite pravėsti 5 min., o tuomet pjaustykite kaip pyragą ir tiekite.

Labai sotus ir skanus Italijoje bei Ispanijoje ypač populiarus patiekalas, kuriam galima naudoti ir daugiau įvairių daržovių, grybų, mėsos, paukštienos.