KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Sriubos Šaltos sriubos

Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

pagal Eleonora Kleodaitė
2 birželio, 2025
į Šaltos sriubos
488 5
0
Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms
739
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Kai temperatūra pakyla, o apetitas sumažėja, šalta agurkų sriuba su kefyru taps puikiu vasaros palydovu. Ši Rytų Europos gėrybė atvėsins jus iš vidaus, nes joje susipina traškūs agurkai ir aštrus, probiotinių medžiagų turtingas kefyras – tai raminantis mišinys, kurį paruošti užtruks vos kelias minutes. Prieš jus esantis šviesiai žalias, žolelėmis pasidabinęs dubenėlis ne tik atrodo patrauklus – jame slypi šimtmečius kaupta praktinė išmintis iš regionų, kuriuose karštos vasaros reikalavo kūrybiškų kulinarinių sprendimų.

Pagrindinės išvados

  • Šią agurkų sriubą paruošite vos per 20 minučių, o vienoje porcijoje rasite 120 kalorijų.
  • Sumaišykite agurkus su kefyru, žolelėmis ir prieskoniais, kad pagamintumėte kreminę, vėsinančią sriubą, puikiai tinkančią vasaros karščiams.
  • Prieš patiekdami sriubą atšaldykite bent 2 valandas, kad skonis visiškai atsiskleistų.
  • Patiekite dubenėliuose ant ledo su šviežiais agurkų, ridikėlių ir krapų pagardais.
  • Rytų Europos receptas paremtas kefyru, kuris suteikia probiotikų ir pikantiško skonio.

Receptas

Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms 001
Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

Spausdinti receptą
Kai vasarą temperatūra pakyla, niekas taip neatšaldo, kaip šalta agurkų sriuba, pagaminta su pikantišku kefyru. Šiame neverdančiame patiekale derinamos vėsinančios agurkų savybės ir probiotinių medžiagų turtingas kefyras, kad pagamintumėte nežymų patiekalą, kuris ir pasotina, ir drėkina. Sriubos kreminė tekstūra paneigia jos lengvumą, todėl ji puikiai tinka pietums arba kaip vasaros vakarienės užkandis.
Tradicinė daugelio Rytų Europos virtuvių sriuba, kuri įvairiuose regionuose yra skirtinga – kai kuriose jos versijose yra daugiau žolelių arba kitokių priedų. Mūsų receptas remiasi išraiškingu šviežių krapų skoniu ir subtiliu česnakų karščiu, kurį subalansuoja agurkų vėsumas ir lengvas kefyro aitrumas. Pridėjus šviežių ridikėlių, sriuba tampa aitri ir traški, o tai puikiai papildo švelnią sriubą.
Patiekalų grupė Sriuba
Virtuvė Rytų Europos
Raktinis žodis agurkai, kefyras, šalta sriuba, sriuba
Paruošimo laikas 20 minutės minučių
Gaminimo laikas 0 minutės minučių
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 120

Sudedamosios dalys

  • 3 dideli (apie 750 g) nulupti ir supjaustyti agurkai
  • 1 l šalto kefyro
  • 250 ml atšaldyto daržovių sultinio
  • 30 g šviežių krapų, susmulkintų, ir papildomai papuošti
  • 10 g šviežių mėtų lapelių, susmulkintų
  • 3 skiltelės (15 g) česnako, susmulkintos
  • 1 valgomasis šaukštas (15 ml) citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis (5 ml) druskos
  • 1/2 šaukštelio (2,5 ml) šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 100 g ridikėlių, plonai supjaustytų griežinėliais, papuošimui
  • 2 valg. šaukštai (30 ml) paprasto pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, apšlakstyti

Instrukcijos

  • Pasilikite ketvirtadalį agurko, supjaustykite jį mažais kubeliais ir atidėkite į šalį papuošimui.
  • Likusius supjaustytus agurkus sudėkite į maišytuvą arba virtuvinį kombainą ir maišykite iki vientisos masės.
  • Į maišytuvą supilkite 750 ml kefyro, daržovių sultinį, krapus, mėtas, česnaką, citrinos sultis, druską ir pipirus.
  • Maišykite dideliu greičiu, kol mišinys taps visiškai vientisas ir kreminis, apie 2 minutes.
  • Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius, įpilkite daugiau druskos, pipirų arba citrinos sulčių.
  • Perpilkite sriubą į didelį dubenį ir įmaišykite likusius 250 ml kefyro, kad sriuba taptų dar tekstūriškesnė.
  • Uždenkite dubenį ir laikykite šaldytuve bent 2 valandas, o geriausia – per naktį, kad skoniai atsiskleistų.
  • Prieš patiekdami sriubą gerai išmaišykite ir patikrinkite konsistenciją. Jei ji per tiršta, praskieskite ją trupučiu šalto vandens arba didesniu kiekiu kefyro.
  • Atšaldytą sriubą išpilstykite į dubenėlius ir papuoškite pasiliktu kubeliais supjaustytu agurku, griežinėliais supjaustytais ridikėliais, pabarstykite smulkintais krapais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Pastabos

Kad sriuba būtų geriausio skonio, gaminkite ją likus bent kelioms valandoms iki patiekimo, kad ingredientai tinkamai susimaišytų. Jei nerandate kefyro, jį galima pakeisti graikišku jogurtu, praskiestu su trupučiu pieno, tačiau jis nebus toks pat naudingas probiotikų atžvilgiu. Jei agurkai dar nėra visiškai prinokę, įmaišykite tarkuotą obuolį, kad būtų natūraliai saldūs. Kad sriuba būtų gražesnė, patiekite ją atšaldytuose dubenėliuose ant ledo, kad visą valgymo laiką išliktų šalta. Nepamirškite, kad laikui bėgant kvapas stiprėja, todėl sriubą galima pagaminti ne anksčiau kaip prieš dvi dienas ir laikyti sandariame inde šaldytuve.

Istorija

Šaltos agurkų sriubos ištakos siekia kelis šimtmečius, ji buvo gaminama pagal įvairias kulinarijos tradicijas, o jos variantų būta visoje Rytų Europoje ir Viduržemio jūros regione. Bulgarai, rusai ir graikai jau seniai mėgsta savitas šio vėsinančio patiekalo versijas, ypač vasaros mėnesiais.

Kefyro, fermentuoto pieno gėrimo, pradžia siekia Kaukazo kalnų regioną, kur piemenys atsitiktinai atrado fermentaciją, kai odiniuose maišeliuose laikytas pienas virto šiuo aštriu gėrimu. Iki XIX a. agurkų sriubos su pienu tapo daugelio slavų virtuvių patiekalais.

Šaltas gaminimo būdas atitinka senovės išmintį – iki šaldymo žmonės suprato, kad tam tikri skonių deriniai (agurkų vėsa ir pieno sodrumas) sukuria natūraliai gaivinančius patiekalus. Tai, kuo mėgaujatės šiandien, tiesiogiai siejasi su ištisomis kartomis praktinių kulinarinių naujovių.

Galutinės mintys

Nors dėl vasaros karščių galite griebtis ledų, ši gaivinanti šalta agurkų sriuba su kefyru yra sveikesnė alternatyva, kuri neatsisakys pasitenkinimo. Kefyro probiotinė nauda kartu su agurkų vandenilinėmis savybėmis sukuria puikią priemonę karštomis dienomis.

Ši sriuba yra pakankamai universali, kad ją galėtumėte pritaikyti su savo daržo žolelėmis ar prieskoniais, atitinkančiais jūsų pageidavimus. Patiekite ją kaip elegantišką vakarienės užkandį arba supakuokite į termosą iškyloms ir išvykoms į paplūdimį.

Nepamirškite prieš patiekdami sriubą kruopščiai atšaldyti, kad ji kuo labiau atgaivintų. Įvaldę pagrindinį receptą, nedvejodami eksperimentuokite su avokadais, arbūzais ar mėtomis, kad gautumėte įdomių variacijų, kurios užtikrins, jog ši vasaros sriuba bus įdomi visą sezoną.

Žymos: agurkaičesnakaskefyrasridikėliai
Ankstesnis įrašas

Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

Kitas įrašas

Šalti užkandžiai su lašiša

Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Kitas įrašas
Šalti užkandžiai su lašiša

Šalti užkandžiai su lašiša

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Receptų vertinimas




Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • kaip pasigaminti moka namuose

    Kaip pasigaminti moką namuose – žingsnis po žingsnio

    740 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Trapūs vafliai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Skanūs miltiniai blynai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

17 birželio, 2025
Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

17 birželio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai maltas cinamonas medus morkos paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vištiena vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.