KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Sriubos Trintos sriubos

Kreminė moliūgų sriuba su imbieru

pagal Eleonora Kleodaitė
19 gegužės, 2025
į Trintos sriubos
464 30
0
Kreminė moliūgų sriuba su imbieru
741
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Jei ieškote sriubos, kuri suderintų patogumą ir šiek tiek intrigos, kreminė moliūgų sriuba su imbieru gali būti jūsų atsakymas. Šis derinys sujungia žemišką moliūgų saldumą ir švelnią šviežio imbiero šilumą, todėl sriuba ir nuramins, ir atgaivins. Galbūt manote, kad moliūgų sriubą jau pažįstate, tačiau šis posūkis gali jus nustebinti. Smalsu, kaip šie skoniai dera tarpusavyje ir kuo šis receptas išsiskiria?

Pagrindinės išvados

  • Kartu su česnaku įdėkite 1-2 arbatinius šaukštelius šviežiai tarkuoto imbiero, kad sriuba įgautų šiltą, aromatingą skonį.
  • Naudokite 800 g saldžiųjų moliūgų, pavyzdžiui, Hokaido arba sviestinių, kad sriuba būtų tirštos ir kreminės tekstūros.
  • Sumaišykite virtą moliūgą, aromatines medžiagas ir 150 ml grietinėlės (arba kokosų pieno), kad sriuba būtų vientisa, aksominės konsistencijos.
  • Moliūgo gabalėlių apkepinimas prieš verdant padidina saldumą ir pagilina bendrą sriubos skonį.
  • Papuoškite šviežiomis žolelėmis arba grietinėlės sūkuriuku, kad sriuba būtų ryški ir kreminė.

Receptas

Kreminė moliūgų sriuba su imbieru 001
Kreminė moliūgų sriuba su imbieru

Kreminė moliūgų sriuba su imbieru

Spausdinti receptą
Kreminė moliūgų sriuba – tai patogus ir sotus patiekalas, kuris puikiai tinka vėsiomis dienomis arba tada, kai norisi ko nors lygaus ir aromatingo. Moliūgų mielą saldumą subalansuoja kvapnūs svogūnai, česnakai ir truputis grietinėlės, todėl sriuba yra mielos tekstūros ir turtingo skonio.
Šią sriubą ne tik paprastai lengva paruošti, bet ir visada pritaikoma – prieskonius ir grietinėlės skonį galite keisti pagal savo skonį. Ši moliūgų sriuba sušildys bet kurį stalą, nesvarbu, ar ją patiekite kaip svarbų užkandį, ar kaip sotų pagrindinį patiekalą su traškia duona.
Be to, tai puikus būdas sunaudoti sezoninius moliūgus ir lengvai pritaikoma veganams ar dietoms be pieno. Toliau pateiktame recepte aprašyti aiškūs žingsniai ir nesudėtingi ingredientai, todėl per mažiau nei valandą galėsite pasimėgauti namų gamybos kreminės moliūgų sriuba.
Patiekalų grupė Sriuba
Virtuvė Tarptautinė
Raktinis žodis moliūgų sriuba
Paruošimo laikas 15 minutės minučių
Gaminimo laikas 30 minutės minučių
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 210

Sudedamosios dalys

  • 800 g moliūgo, nulupto, išskobto ir supjaustyto
  • 150 g susmulkinto svogūno
  • 2 skiltelės smulkinto česnako
  • 750 ml daržovių sultinio
  • 150 ml grietinėlės (veganiškam variantui galima naudoti augalinę grietinėlę)
  • 15 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis (5 ml) maltų kmynų
  • 1/2 šaukštelio (2,5 ml) malto muskato riešuto
  • 1/2 šaukštelio (2,5 ml) maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 šaukštelio (2,5 ml) druskos (pagal skonį)

Instrukcijos

  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies.
  • Sudėkite smulkintą svogūną ir 3-4 minutes pakepinkite, kol suminkštės ir taps permatomas.
  • Įmaišykite smulkintą česnaką, kmynus ir muskato riešutą; kepkite dar 1 minutę, kol taps kvapnūs.
  • Sudėkite smulkintą moliūgą ir sumaišykite su kvapiosiomis medžiagomis.
  • Supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite mišinį.
  • Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite apie 20-25 minutes arba kol moliūgas bus labai minkštas.
  • Nuimkite nuo ugnies ir panaudokite panardinamąjį maišytuvą sriubai sutrinti iki vientisos masės (arba atsargiai dalimis perkelkite į maišytuvą).
  • Įmaišykite grietinėlę ir pagal skonį pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
  • Grįžkite ant silpnos ugnies ir 2-3 minutes kaitinkite, retkarčiais pamaišydami.
  • Patiekite karštą, pasirinktinai papuošę moliūgų sėklomis arba apšlakstę grietinėle.

Pastabos

Kad skonis būtų geriausias, naudokite saldžius, tankius moliūgus, pavyzdžiui, Hokaido arba sviestinius. Jei norite gilesnio skonio, prieš dėdami moliūgo gabalėlius į sriubą 25 min. kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje.
Jei norite lengvesnio varianto, grietinėlę pakeiskite kokosų pienu arba visai jo nenaudokite. Taip pat galite įberti žiupsnelį čili dribsnių, kad sriuba įgautų šiek tiek pikantiškumo, arba papuošti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar laiškiniais česnakais, kad sriuba būtų spalvingesnė ir gaivesnė.
Sriuba gerai išsilaiko šaldytuve iki trijų dienų, o užšaldyta gali būti laikoma iki dviejų mėnesių.

Istorija

Mėgaudamiesi kreminės moliūgų sriubos dubenėliu, galite susimąstyti, kaip šis paguodžiantis patiekalas pateko ant mūsų stalo.

Moliūgų sriubos šaknys siekia Šiaurės ir Centrinės Amerikos laikus, kur vietiniai gyventojai augino moliūgus ir naudojo juos troškiniams bei sriuboms gaminti. Europos tyrinėtojai moliūgus parsivežė į savo tėvynę, o XVII a. moliūgų sriubos išpopuliarėjo Prancūzijoje ir Anglijoje.

Ilgainiui įvairiose kultūrose atsirado atmainų, į kurias buvo dedama savų prieskonių ir ingredientų. Pavyzdžiui, imbiero pridėjimas atspindi platesnę pasaulinę įtaką ir suteikia sriubai šildančio prieskonio.

Šiandien kreminė moliūgų sriuba yra mėgstama visame pasaulyje, vertinama dėl savo turtingo skonio ir maitinamųjų savybių, ir ji toliau vystosi, nes atsiranda naujų skonių ir tradicijų.

Galutinės mintys

Ragaujant kiekvieną šaukštą kreminės moliūgų sriubos, tampa aišku, kodėl šis patiekalas išlieka pagrindinis daugelio virtuvių patiekalas. Aksominio moliūgo, kvapnaus imbiero ir subtilių prieskonių mišinys suteikia paguodos ir peno kiekviename kąsnyje.

Šį receptą galite lengvai pritaikyti pagal savo skonį – pabandykite įpilti kokosų pieno, kad būtų sodresnis, arba pabarstyti šviežių žolelių, kad būtų ryškesnis.

Nedvejodami eksperimentuokite su priedais, pavyzdžiui, kepintomis sėklomis arba jogurto sūkuriais. Ši sriuba – tai ne tik jaukus valgis vėsiais vakarais, bet ir protingas būdas panaudoti sezoninius produktus ir padidinti vitaminų kiekį.

Įdėję nedaug pastangų, pagaminsite kažką sotaus ir sveiko. Išbandykite ir leiskite šiai klasikai tapti jūsų tradicija.

Žymos: česnakasdaržovių sultinysgretinėlėmoliūgas
Ankstesnis įrašas

Klasikinės Cezario salotos namuose

Kitas įrašas

Trinta brokolių ir sūrio sriuba vakarienei

Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Kitas įrašas
Trinta brokolių ir sūrio sriuba vakarienei

Trinta brokolių ir sūrio sriuba vakarienei

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Receptų vertinimas




Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • kaip pasigaminti moka namuose

    Kaip pasigaminti moką namuose – žingsnis po žingsnio

    740 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Trapūs vafliai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Skanūs miltiniai blynai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

17 birželio, 2025
Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

17 birželio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai maltas cinamonas medus morkos paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vištiena vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.