Kai diena ištirpsta, o virtuvė nušvinta tarsi scena, trinta brokolių ir sūrio sriuba tampa ramia vakaro žvaigžde. Joje rasite paguodos grietinėlėje ir švelniame šviežių daržovių traškesyje. Jei jums smalsu, kaip šis paprastas patiekalas gali pakeisti jūsų vakarienės rutiną, norėsite sužinoti, kuo ši sriuba yra daugiau nei tik dar vienas savaitės vakaro patiekalas.
Pagrindinės išvados
- Trinta brokolių ir sūrio sriuba yra greitas, sotus vakarienės variantas, paruošiamas maždaug per 45 minutes.
- Sriuboje sumaišyti tarkuoti brokoliai, morkos, svogūnai, česnakai, alyvuogių aliejus, grietinėlė ir sūris – tai kreminis, aromatingas patiekalas.
- Pagal šį receptą patiekiama keturiems žmonėms, o vienoje porcijoje yra maždaug 320 kalorijų.
- Patiekalą įkvėpė europietiškos daržovių ir pieno sriubos, Amerikoje pritaikytos su čederiu ir vietiniais brokoliais.
- Sriubą patiekite karštą, gardintą papildomu sūriu arba juodaisiais pipirais, kad ji būtų gardesnė.
Receptas


Trinta brokolių ir sūrio sriuba vakarienei
Sudedamosios dalys
- 500 g tarkuotų brokolių (stiebai ir žiedynai)
- 150 g tarkuotų morkų
- 150 g smulkiai supjaustyto svogūno
- 2 skiltelės smulkinto česnako
- 25 ml alyvuogių aliejaus
- 700 ml daržovių sultinio
- 200 ml grietinėlės, 20 % riebumo
- 200 g tarkuoto čederio sūrio
- 1 šaukštelis (5 ml) druskos
- 0,5 šaukštelio (2,5 ml) juodųjų pipirų
- 0,25 šaukštelio (1,25 ml) malto muskato riešuto
Instrukcijos
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies.
- Sudėkite smulkintą svogūną ir 3-4 minutes pakepinkite, kol taps permatomas.
- Įmaišykite smulkintą česnaką ir dar minutę pakepinkite, kol jis taps kvapnus.
- Sudėkite tarkuotus brokolius ir morkas, išmaišykite. Virkite 5-6 minutes, kol daržovės suminkštės.
- Supilkite daržovių sultinį, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
- Įberkite druskos, juodųjų pipirų ir muskato riešuto. Išmaišykite, kad susimaišytų.
- Sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami lėtai supilkite grietinėlę.
- Dalimis sudėkite tarkuotą sūrį, maišydami, kol visiškai išsilydys ir sriuba sutirštės.
- Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius.
- Patiekite sriubą karštą, papuošę papildomu tarkuotu sūriu arba pabarstę šviežiai maltais juodaisiais pipirais, jei norite.
Pastabos
Istorija
Nors brokolių ir sūrio sriuba atrodo kaip šiuolaikinis patogus maistas, jos šaknys siekia klasikines Europos tradicijas derinti daržoves ir pieno produktus, kad būtų gaminami sotūs ir maistingi patiekalai.
Viduramžiais virėjai dažnai troškindavo daržoves su šviežiu sūriu arba grietinėle, taip gamindami paprastas, bet sočias sriubas. XVIII a. brokoliams iš Italijos keliaujant po Europą, jie pamažu tapo šių kaimiškų patiekalų dalimi.
XX a. pradžioje Amerikos virėjai ėmė adaptuoti šiuos senovinius receptus, naudodami čederį ir vietoje užaugintus brokolius. Tarkuodami brokolius, atkartojate ankstesnių kartų daržovių smulkinimo būdą, kad būtų kuo geresnis skonis ir tekstūra.
Šis metodas pagrindinį patiekalą pavertė patogiu ir pažįstamu patiekalu, puikiai tinkančiu prie pietų stalo visur.
Galutinės mintys
Remdamiesi šia turtinga istorija, gamindami trintą brokolių ir sūrio sriubą įneškite tradicijų į savo virtuvę. Jūs ne tik ruošiate valgį – jūs bendraujate su kartomis, kurios šiame klasikiniame derinyje rado paguodą ir maistą.
Sutarkuodami brokolius, sukursite kvapnią, bet sultingą sriubą, puikiai tinkančią įtemptiems savaitės vakarams ar ramiems šeimos pietums. Sriubą galite laisvai koreguoti pagal savo pageidavimus, nesvarbu, ar norite, kad ji būtų itin sūri, su prieskoniais, ar sumaišyta, kad būtų švelnesnė.
Nedvejodami eksperimentuokite su skirtingais sūriais ar priedais. Kiekvienas patiekiamas dubenėlis kviečia šilumą ir pasitenkinimą. Taigi rinkitės ingredientus ir mėgaukitės procesu. Pamatysite, kad ši sriuba greitai taps pagrindine jūsų vakarienės dalimi.