Ar žinojote, kad beveik 60 % žmonių ieško vakarienės receptų, kuriuos galima paruošti per 30 minučių? Jei esate vienas iš jų, įvertinsite, kaip vištienos krūtinėlės su pesto ir salotomis sudaro subalansuotą patiekalą be didelių pastangų. Su minimaliomis paruošimo pastangomis ir ryškiais skoniais galėsite mėgautis ypatinga vakariene, kuri nevers jus visą vakarą praleisti virtuvėje. Norite sužinoti, kaip šis patiekalas gaminamas ir kokia jo kilmė?
Pagrindiniai dalykai
- Šis patiekalas paruoštas per 30 minučių, todėl idealiai tinka greitai ir sočiai vakarienei.
- Paprastos sudedamosios dalys, tokios kaip vištienos krūtinėlės, pesto ir šviežios salotos, leidžia lengvai paruošti patiekalą ir minimaliai sutvarkyti virtuvę.
- Vištiena, kepta keptuvėje arba ant grotelių, išlieka sultinga, o pesto suteikia sodrų itališką skonį.
- Mišrūs žalumynai, vyšniniai pomidorai ir agurkų salotos subalansuoja patiekalą, suteikdamos šviežumo ir traškumo.
- Viena porcija yra apie 420 kalorijų, todėl tai sveika ir visavertė vakarienė užimtiems savaitės vakarams.
Receptas


Vištienos krūtinėlės su pesto ir salotomis
Sudedamosios dalys
Vištienai:
- 2 vnt. vištienos krūtinėlės, be kaulų, be odos (iš viso apie 300 g)
- 1 šaukštas (15 ml) alyvuogių aliejaus
- 1/2 šaukštelio (2,5 ml) druskos
- 1/4 šaukštelio (1,25 ml) maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukštai (30 g) pesto
Salotoms:
- 80 g mišrių salotų
- 80 g vyšninių pomidorų, perpus supjaustytų
- 50 g agurko, supjaustyto griežinėliais
- 1 šaukštas (15 ml) alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas (15 ml) citrinos sulčių
- 1/4 šaukštelio (1,25 ml) druskos
- 1/8 šaukštelio (0,6 ml) maltų juodųjų pipirų
Instrukcijos
- Vištienos krūtinėlės nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Abi puses pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Nelipnioje keptuvėje vidutinio stiprumo ugnimi įkaitinkite 1 šaukštą (15 ml) alyvuogių aliejaus.
- Vištienos krūtinėlės sudėkite į keptuvę ir kepkite 5–6 minutes iš kiekvienos pusės arba kol taps auksinės spalvos ir iškeps (vidaus temperatūra turėtų siekti 75 °C).
- Sumažinkite ugnį iki mažos ir ant kiekvienos vištienos krūtinėlės užpilkite 1 šaukštą (15 g) pesto. Uždenkite ir palikite pesto šilti 1–2 minutes.
- Kol vištiena kepa, dideliame dubenyje sumaišykite salotų lapus, vyšninius pomidorus ir agurkus.
- Mažame dubenyje išplakite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir juoduosius pipirus. Palaistykite salotas ir išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
- Patiekite kiekvieną vištienos krūtinėlę su salotų porcija šalia.
Pastabos
Istorija
Nors vištiena ir pesto gali atrodyti modernus derinys, jų šaknys giliai įsišaknijusios italų kulinarinėje tradicijoje. Pesto, kilęs iš Genujos Ligūrijos regione, jau šimtmečius naudojamas makaronams, daržovėms ir mėsai pagardinti.
Tradiciškai pesto sudėtyje yra šviežio baziliko, pušies riešutų, česnako, parmezano sūrio ir alyvuogių aliejaus, kurie sukuria ryškų, aromatingą padažą. Nors italai labiausiai mėgsta jūros gėrybes ir makaronus su pesto, XX a. populiarėjant vištienai kaip baltymų šaltiniui, kulinarai ėmė eksperimentuoti.
Jūs sekate namų kulinarų pėdomis, kurie, ieškodami greitų ir skanių patiekalų, pradėjo pesto padažu pagardinti vištieną. Šis pritaikymas parodo italų virtuvės lankstumą, parodydamas, kaip klasikiniai padažai gali pagerinti naujus ingredientus ir prisitaikyti prie intensyvaus gyvenimo būdo, neprarandant savo tradicijų.
Paskutinės mintys
Nesvarbu, ar turite mažai laiko, ar tiesiog norite kažko šviežio ir ryškaus, vištienos krūtinėlės su pesto ir salotomis yra greitas sprendimas, neprarandantis skonio. Šis patiekalas įrodo, kad norint mėgautis sočiu maistu, nebūtina naudoti sudėtingų technikų ar ilgų ingredientų sąrašų.
Naudodami parduotuvėje pirktą arba namuose pagamintą pesto, jūs akimirksniu suteikiate gilumo paprastai paruoštoms vištienos krūtinėlėms. Derindami jas su traškiomis salotų salotomis, jūs išlaikote lengvumą ir subalansuojate sodrumą su šviežumu.
Šį patiekalą galite lengvai pritaikyti pagal savo skonį – pakeiskite žalumynus, pridėkite keptų daržovių arba pabarstykite riešutais, kad suteiktumėte tekstūros. Valymas bus minimalus, o jums liks maistingas ir skanus patiekalas.
Kitą kartą, kai norėsite greitai paruošti vakarienę, prisiminkite šį paprastą receptą. Jis greitai taps vienu iš jūsų mėgstamiausių patiekalų.