Jei ieškote lengvo ir sotaus patiekalo, kurį paruošite per kelias minutes, norėsite išbandyti šias gaivinančias tuno salotas su agurkais ir citrina. Kiekviename kąsnyje rasite traškias daržoves, kreminį padažą ir aštrų citrusinių vaisių prieskonį. Nesvarbu, ar jums reikia greitų pietų, ar vėsaus patiekalo šiltą dieną, šiomis salotomis pasirūpinsite. Tačiau kuo ši versija iš tiesų išsiskiria iš kitų?
Pagrindinės išvados
- Konservuoto tuno, agurkų, salierų ir raudonųjų svogūnų derinys – traški, gaivi tekstūra.
- Turi aštraus skonio padažą iš majonezo, citrinos sulčių ir Dižono garstyčių.
- Šviežios citrinos sultys ir juodieji pipirai suteikia salotoms ryškumo ir pikantiškumo.
- Atvėsinus salotas 10 minučių, jų gaivus skonis dar labiau sustiprėja.
- Pasirinktiniai priedai, pavyzdžiui, graikiškas jogurtas ar petražolės, suteikia patiekalui gaivumo ir lengvumo.
Receptas


Gaivinančios tuno salotos su agurkais ir citrina
Sudedamosios dalys
- 240 g konservuoto tuno vandenyje, nusausinto
- 80 g smulkiai supjaustyto saliero
- 60 g raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
- 60 g agurkų, supjaustytų kubeliais
- 60 g majonezo
- 15 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 5 ml Dižono garstyčių
- 2 g druskos
- 1 g šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 10 g šviežių petražolių, susmulkintų
Instrukcijos
- Į didelį dubenį sudėkite nusausintą tuną ir šakute švelniai sutrinkite.
- Į dubenį su tunu sudėkite pjaustytą salierą, raudonąjį svogūną ir agurką.
- Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės suplakite majonezą, citrinos sultis, Dižono garstyčias, druską ir juoduosius pipirus.
- Užpilkite padažą ant tuno ir daržovių. Švelniai išmaišykite, kol visi ingredientai tolygiai pasidengs.
- Sudėkite smulkintas petražoles ir suliekite.
- Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius. Prieš patiekdami 10 minučių atšaldykite šaldytuve, kad būtų geriausias skonis.
- Tuno salotas patiekite vienas, su pilno grūdo duona arba ant šviežių žaliųjų salotų.
Pastabos
Istorija
Nors tuno salotos atrodo tarsi šiuolaikinis patiekalas, jų šaknys siekia XX a. pradžią, kai Jungtinėse Amerikos Valstijose pirmą kartą plačiai paplito konservuoti tunai.
Galbūt nustebsite sužinoję, kad iki tuno atsiradimo amerikiečiai dažnai maišydavo mėsos likučius, pavyzdžiui, vištieną ar kumpį, su majonezu ir salierais, kad sukurtų greitas salotas.
Kai konservuotas tunas atsidūrė parduotuvių lentynose, jis greitai išstūmė kitus baltymus dėl savo prieinamumo ir patogumo.
XX a. trečiajame ir ketvirtajame dešimtmetyje tuno salotų receptų buvo galima rasti populiariose kulinarinėse knygose ir visur ant pietų stalo.
Laikui bėgant žmonės ėmė dėti savų prieskonių – vieni į salotas dėjo marinuotų agurkų, kiti – smulkintų svogūnų ar kietai virtų kiaušinių.
Taip tuno salotos evoliucionavo, prisitaikydamos prie keičiamo skonio ir turimų ingredientų.
Galutinės mintys
Tuno salotų kelias nuo paprasto, praktiško patiekalo iki mėgstamos klasikos rodo, kaip stipriai receptas gali vystytis laikui bėgant ir pasitelkus kūrybiškumą.
Pridėję traškaus agurko ir ryškios citrinos, suteiksite šiam pagrindiniam patiekalui šiuolaikišką, gaivinantį atspalvį. Jūs gaminate ne tik pietus – jūs gaminate kažką sotaus, lengvo ir kupino skonio.
Šį variantą galima pritaikyti, todėl nedvejodami įmaišykite mėgstamų žolelių, majonezą pakeiskite graikišku jogurtu arba įmaišykite prieskonių, jei tai mėgstate.