KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    Klasikinis obuolių pyragas su cinamonu

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Salotos ir mišrainės Gaivios salotos

Klasikinės Cezario salotos namuose

pagal Eleonora Kleodaitė
19 gegužės, 2025
į Gaivios salotos
468 25
0
Klasikinės Cezario salotos namuose
740
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Galbūt nežinote, kad originaliose Cezario salotose nėra ančiuvių – tik užuomina iš Vorčesteršyro padažo. Gamindami klasikines Cezario salotas namuose galite kontroliuoti kiekvieną detalę – nuo salotų traškumo iki sūrio aštrumo. Įsisavinti laiko išbandymą išlaikiusį receptą – paprastas malonumas. Jei kada nors susimąstėte apie šio stalo istoriją arba norite patobulinti savo versiją, toliau rasite daugybę dalykų, kuriuos verta apmąstyti.

Pagrindinės išvados

  • Naudokite šviežias romėnų salotas, naminius skrebučius ir nuskustą parmezaną, kad pasiektumėte autentišką skonį ir tekstūrą.
  • Paruoškite kreminį Cezario padažą suplakite citrinos sultis, Dižono garstyčias, ančiuvius, česnaką, Vorčesteršyrą, parmezaną ir alyvuogių aliejų.
  • Alyvuogių aliejuje apvoliotus bagetės kubelius kepkite 180 °C temperatūroje 8-10 minučių, kad taptų traškios ir auksinės spalvos.
  • Prieš pat patiekdami salotas, bagetės kubelius ir padažą sumaišykite, kad ingredientai išliktų švieži ir traškūs.
  • Klasikines Cezario salotas 1924 m. sugalvojo Cezaris Kardinis (Caesar Cardini) ir jos tebėra amžinai mėgstamos italų ir amerikiečių.

Receptas

Klasikinės Cezario salotos namuose 001
Klasikinės Cezario salotos namuose

Klasikinės Cezario salotos namuose

Spausdinti receptą
Klasikinės Cezario salotos – tai amžinas patiekalas, žinomas dėl traškių romėnų salotų, kreminio ir pikantiško padažo, traškių skrebučių ir gausaus parmezano sūrio. Šis variantas – tai originalo pagarba, pagardinta naminiu padažu su ančiuviais, kuris suteikia gilumo, šviežiomis citrinų sultimis, kurios suteikia ryškumo, ir Dižono garstyčiomis, kurios suteikia aštrumo.
Autentiškų Cezario salotų raktas – subalansuoti pikantiškas, sūrias ir aštrias natas, užtikrinant, kad kiekvienas lapas būtų lengvai padengtas, o kiekvienas kąsnis būtų šiek tiek traškus dėl skrebučių. Norėdami išgauti geriausią tekstūrą ir skonį, naudokite vienadienę duoną, o ant viršaus – šviežiai tarkuotą parmezaną.
Padažas greitai paruošiamas dubenėlyje ir gali būti plakamas rankomis, kad būtų kaimiškas. Salotas patiekite iš karto, kad jos būtų traškios ir turtingo skonio.
Patiekalų grupė Salotos ir mišrainės
Virtuvė Amerikietiška, Itališka
Raktinis žodis cezario salotos
Paruošimo laikas 20 minutės minučių
Gaminimo laikas 8 minutės minučių
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 350

Sudedamosios dalys

Salotoms:

  • 300 g nuplautų ir supjaustytų romaninių salotų
  • 50 g susmulkinto parmezano sūrio

Bagetės kubeliams:

  • 150 g bagetės, supjaustytos 2 cm dydžio kubeliais
  • 30 ml alyvuogių aliejaus

Padažui:

  • 30 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis (5 ml) Dižono garstyčių
  • 2 smulkiai supjaustytos ančiuvių filė
  • 1 skiltelė česnako, smulkiai susmulkinta
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 20 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 šaukštelis (5 ml) Vorčesteršyro padažo
  • 1 šaukštelis (5 ml) šviežiai maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Bagetės kubelius sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite 30 ml alyvuogių aliejaus ir išmaišykite. Kepkite 8-10 minučių, vieną kartą apversdami, kol taps auksinės spalvos ir traškūs. Atvėsinkite.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite citrinos sultis, Dižono garstyčias, ančiuvius, smulkintą česnaką, Vusterio padažą ir 20 g tarkuoto parmezano. Išplakite iki vientisos masės.
  • Plakdami pamažu įpilkite 50 ml alyvuogių aliejaus, kad susidarytų kreminis, emulsinis padažas. Pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais.
  • Į dubenį su padažu sudėkite supjaustytas romėnų salotas. Gerai išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų visi lapai.
  • Sudėkite atvėsintus bagetės kubelius ir lengvai išmaišykite.
  • Patiekite salotas į lėkštes. Ant viršaus gausiai pabarstykite tarkuotu parmezanu ir, jei reikia, paskutinį kartą pabarstykite juodaisiais pipirais.

Pastabos

Kad salotos būtų kuo šviežesnės, sudėkite jas prieš pat patiekdami, kad salotos nenuvystų ir kruopos nesušlaptų. Jei pageidaujate švelnesnio padažo, sumažinkite ančiuvių kiekį arba naudokite ančiuvių pastą, kad skonis būtų švelnesnis.
Šias salotas taip pat galite papildyti ant grotelių kepta vištiena arba krevetėmis, kad jos taptų gardesniu pagrindiniu patiekalu. Kad rezultatai būtų geriausi, visada naudokite aukštos kokybės alyvuogių aliejų ir šviežias citrinų sultis, o jei įmanoma, patys nuskuskite parmezano sūrį, kad jo tekstūra ir skonis būtų geresni.

Istorija

Nors daugeliui Cezario salotos asocijuojasi su Italijos virtuve, iš tikrųjų jų ištakos siekia 1920 m. Tichuaną, Meksiką.

Galbūt nustebsite sužinoję, kad šias salotas 1924 m. liepos ketvirtosios savaitgalį, per įtemptą liepos savaitgalį, išrado Cezaris Kardinis, italų kilmės amerikietis restoranų savininkas.

Cardini restorane trūko ingredientų, todėl jis improvizavo su tuo, ką turėjo: romėnų salotos, kiaušiniai, parmezanas, skrebučiai, alyvuogių aliejus ir Vorčesteršyro padažas. Jis viską sumaišė ant stalo, kad svečiai patirtų nepamirštamą įspūdį.

Salotos greitai išpopuliarėjo ir pritraukė Holivudo įžymybes bei turistus. Galite pamatyti, kaip šis paprastas, bet skanus patiekalas paplito ne tik Meksikoje, bet ir viso pasaulio valgiaraščiuose.

Laikui bėgant virėjai ir namų šefai pritaikė originalą, tačiau Cardini kūrinys išlieka klasikiniu favoritu.

Galutinės mintys

Vieną kartą suvalgius klasikines Cezario salotas paaiškėja, kodėl šis patiekalas atlaikė laiko išbandymą. Tai – traškūs romėnų lapai, kreminis padažas, aštrus parmezanas ir traškūs skrebučiai – visa tai buvo puikiai subalansuota.

Gamindami namuose, kontroliuojate kiekvieną detalę – šviežumą, skonį ir kokybę. Nebijokite eksperimentuoti su ančiuvių ar česnakų kiekiu, kol rasite savo tobulą variantą.

Žymos: ančiuviaibagetėcitrinos sultysdižono garstyčiosparmezano sūrisromėnų salotosVorčesteršyto padažas
Ankstesnis įrašas

Kalėdų išvakarių salotos be majonezo

Kitas įrašas

Kreminė moliūgų sriuba su imbieru

Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Kitas įrašas
Kreminė moliūgų sriuba su imbieru

Kreminė moliūgų sriuba su imbieru

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Receptų vertinimas




Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • kaip pasigaminti moka namuose

    Kaip pasigaminti moką namuose – žingsnis po žingsnio

    740 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Trapūs vafliai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Skanūs miltiniai blynai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

17 birželio, 2025
Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

17 birželio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai maltas cinamonas medus morkos paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vištiena vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.