Grįžti atgal
Auksiniai varškėčiai lengvi ir gaivūs saulėtoms dienoms

Auksiniai varškėčiai – lengvi ir gaivūs saulėtoms dienoms

Spausdinti receptą
Auksiniai varškėčiai yra mėgstamas lietuviškas skanėstas, kuriame dera kreminis varškės sūrio skonis su gardžiu auksiniu plutele. Šie švelnūs, šiek tiek saldūs pyragaičiai jau ištisas kartas yra lietuvių namų pagrindinis patiekalas, dažnai patiekiami kaip pusryčių patiekalas arba lengvas desertas su sezoninėmis uogomis ir žiupsneliu grietinės.
Šis receptas paprastus ingredientus paverčia sočiu patiekalu, kuriame atsispindi geriausios lietuviškos pieno tradicijos. Manų kruopų įdėjimas suteikia šiems pyragams išskirtinę tekstūrąminkštus viduje ir maloniai tvirtą išorę. Puikiai tinkantys savaitgalio rytams, kai norite kažko ypatingo, bet nesudėtingo, šie auksiniai varškėčiai užpildys jūsų virtuvę viliojančiu aromatu, kuris kvies visus prie stalo.
Patiekalų grupė Kepiniai
Virtuvė Rytų Europos
Raktinis žodis citrinos žievelė, manų kruopos, medus, varškė
Paruošimo laikas 15 minutės
Gaminimo laikas 20 minutės
Porcijos 8
Kalorijos 285

Sudedamosios dalys

  • 500 g varškės (vidutinio riebumo)
  • 2 kiaušiniai
  • 70 g mano kruopų (manų kruopų)
  • 50 g cukraus
  • 1 citrinos žievelė, tarkuota
  • 1 vnt. citrinos sultys
  • 5 ml 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1,25 ml 1/4 šaukštelio druskos
  • 30 g sviesto, tirpinto
  • 30 g miltų, papildomai apvoliojimui
  • 60 ml augalinio aliejaus (augalinio aliejaus), kepimui

Patiekimas:

  • 200 g grietinės
  • 300 ml medaus
  • 200 g šviežių uogų

Instrukcijos

  • Į svarbią dubenį sudėkite varškę ir gerai sutrinkite šakute, kad neliktų galimybę gumulėlių.
  • Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, įdėkite citrinos žievelę, įpilkite citrinos sultis, vanilės ekstraktą ir druską. Viską gerai iš gerai.
  • Į varškės masę suberkite mano kruopas ir įpilkite tirpintą sviestą. Iš iki vientisos masės.
  • Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite pastovėti 15-20 minučių, kad mano kruopos išbrinktų.
  • Paruoškite lėkštę su trupučiu miltų apvoliojimui.
  • Drėgnomis rankomis formuokite apie 6-7 cm skersmens ir 1,5 cm storio paplotėlius. Lengvai apvoliokite juos miltuose iš abiejų pusių.
  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite varškėčius ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie įgaus gražią auksinę spalvą.
  • Iškepusius varškėčius ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
  • Atkirame dubenėlyje su vėl grietinę su medumi.
  • Patiekite šiltus varškėčius su grietinės-medaus padažu ir šviežiomis uogomis.

Pastabos

Sėkmingam varškėčių paruošimui svarbu naudoti vidutinio riebumo varškę, nes per liesa gali duoti sausus varškėčius, o per riebi - per minkštus. Jei tešla gavosi per skystą, galite gauti tiek daugiau mano kruopų, o jei per tiršta - įpilkite šlakelį pieno. Kepimo metu stebėkite visą - per karštą keptuvė apdegins varškėčius iš išorės, o vidus liks žalias. Likusiu varškėčius laikyti šaldytuve iki 2 dienų ir pašildyti prieš galima keptuvėje arba mikroban krosnelėje.