Burokėlių ir morkų salotos - energingas ir atgaivinantis patiekalas, kurį paprasta paruošti ir kuriame gausu maistingųjų medžiagų. Natūralus žalių burokėlių ir morkų saldumas puikiai dera su aitriu citrinų padažu, o graikiško jogurto šlakelis suteikia kreminės konsistencijos.Šios salotos puikiai tinka kaip sveikas garnyras, lengvi pietūs ar net kaip spalvingas priedas prie didesnio švediško stalo. Saulėgrąžų sėklų traškumas ir kapotų petražolių šviežumas pagerina salotų tekstūrą ir skonį, todėl šios salotos džiugina pojūčius.Jose gausu skaidulų, vitaminų ir antioksidantų, todėl jos idealiai tinka visiems, norintiems į savo racioną įtraukti daugiau žalių daržovių, tačiau nenusileidžiantiems skoniui.
Patiekalų grupė Salotos ir mišrainės
Virtuvė Europietiška
Raktinis žodis burokėliai, morkos
Paruošimo laikas 15 minutėsminučių
Gaminimo laikas 0 minutėsminučių
Porcijos 4žmonėms
Kalorijos 120
Sudedamosios dalys
250gžalių, nuluptų ir sutarkuotų burokėlių
200gmorkų, nuluptų, sutarkuotų
30gšviežių petražolių, susmulkintų
30gskrudintų saulėgrąžų sėklų
1citrina, tik sultys (apie 30 ml)
100gpaprastojo graikiško jogurto
1šaukštas(15 ml) alyvuogių aliejaus
1šaukštelis(5 ml) medaus
Instrukcijos
Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotus burokėlius ir tarkuotas morkas.
Į daržoves suberkite smulkintas petražoles ir skrudintas saulėgrąžas.
Nedideliame dubenyje suplakite citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir medų, kol gerai susimaišys.
Užpilkite padažą ant salotų ir viską išmaišykite, kol tolygiai pasidengs.
Salotas padalykite į serviravimo dubenėlius arba lėkštes.
Ant kiekvienos porcijos uždėkite po šaukštą graikiško jogurto.
Patiekite iš karto arba prieš patiekdami atšaldykite šaldytuve iki 2 valandų, jei norite atšaldyto patiekalo.
Pastabos
Kad skonis ir tekstūra būtų geriausi, naudokite šviežiausius burokėlius ir morkas, nes senesnės daržovės gali sumedėti arba tapti neryškios.Jei pageidaujate veganiškos versijos, paprasčiausiai pakeiskite graikišką jogurtą augaliniu arba jo visai atsisakykite. Saulėgrąžų sėklų skrudinimas sustiprina jų riešutų skonį - tiesiog 2-3 minutes kaitinkite jas sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami.Kad būtų įvairesnė, įmaišykite saują razinų arba kubeliais pjaustytų obuolių, kad būtų saldžiau, arba pabarstykite truputį kmynų ar kalendros, kad atsirastų subtilus prieskonis.