Grįžti atgal
Burokėlių ir morkų salotos žiemai

Burokėlių ir morkų salotos žiemai

Spausdinti receptą
Burokėlių ir morkų salotos - energingas ir atgaivinantis patiekalas, kurį paprasta paruošti ir kuriame gausu maistingųjų medžiagų. Natūralus žalių burokėlių ir morkų saldumas puikiai dera su aitriu citrinų padažu, o graikiško jogurto šlakelis suteikia kreminės konsistencijos.
Šios salotos puikiai tinka kaip sveikas garnyras, lengvi pietūs ar net kaip spalvingas priedas prie didesnio švediško stalo. Saulėgrąžų sėklų traškumas ir kapotų petražolių šviežumas pagerina salotų tekstūrą ir skonį, todėl šios salotos džiugina pojūčius.
Jose gausu skaidulų, vitaminų ir antioksidantų, todėl jos idealiai tinka visiems, norintiems į savo racioną įtraukti daugiau žalių daržovių, tačiau nenusileidžiantiems skoniui.
Patiekalų grupė Salotos ir mišrainės
Virtuvė Europietiška
Raktinis žodis burokėliai, morkos
Paruošimo laikas 15 minutės
Gaminimo laikas 0 minutės
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 120

Sudedamosios dalys

  • 250 g žalių, nuluptų ir sutarkuotų burokėlių
  • 200 g morkų, nuluptų, sutarkuotų
  • 30 g šviežių petražolių, susmulkintų
  • 30 g skrudintų saulėgrąžų sėklų
  • 1 citrina, tik sultys (apie 30 ml)
  • 100 g paprastojo graikiško jogurto
  • 1 šaukštas (15 ml) alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis (5 ml) medaus

Instrukcijos

  • Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotus burokėlius ir tarkuotas morkas.
  • Į daržoves suberkite smulkintas petražoles ir skrudintas saulėgrąžas.
  • Nedideliame dubenyje suplakite citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir medų, kol gerai susimaišys.
  • Užpilkite padažą ant salotų ir viską išmaišykite, kol tolygiai pasidengs.
  • Salotas padalykite į serviravimo dubenėlius arba lėkštes.
  • Ant kiekvienos porcijos uždėkite po šaukštą graikiško jogurto.
  • Patiekite iš karto arba prieš patiekdami atšaldykite šaldytuve iki 2 valandų, jei norite atšaldyto patiekalo.

Pastabos

Kad skonis ir tekstūra būtų geriausi, naudokite šviežiausius burokėlius ir morkas, nes senesnės daržovės gali sumedėti arba tapti neryškios.
Jei pageidaujate veganiškos versijos, paprasčiausiai pakeiskite graikišką jogurtą augaliniu arba jo visai atsisakykite. Saulėgrąžų sėklų skrudinimas sustiprina jų riešutų skonį - tiesiog 2-3 minutes kaitinkite jas sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami.
Kad būtų įvairesnė, įmaišykite saują razinų arba kubeliais pjaustytų obuolių, kad būtų saldžiau, arba pabarstykite truputį kmynų ar kalendros, kad atsirastų subtilus prieskonis.