Grįžti atgal
Šventinė vakarienė kepta antis su obuoliais

Kepta antis su obuoliais

Spausdinti receptą
Kepta antis yra prabangus patiekalas, puikiai tinkantis bet kokiai šventinei vakarienei, pasižymintis sodriu skoniu ir sultinga tekstūra, kuris paverčia įprastą valgį šventiniu. Puikios keptos anties paslaptis yra traški, auksaspalvė odelė ir minkšta, sultingos mėsos pusiausvyra, kurią galima pasiekti kruopščiai paruošiant, pagardinant ir kepant.
Šiame klasikiniame recepte naudojamos aromatingos žolelės, citrusiniai vaisiai ir česnakas, kurie suteikia antims gilumo, tuo pačiu išryškindami jos natūralų sodrumą. Prieš pradėdami, įsitikinkite, kad antis yra visiškai atšildyta ir kambario temperatūros, kad kepdama tolygiai iškeptų. Recepte naudojami keli paprasti ingredientai, kad skonis būtų kuo geresnis, o procesas yra nesudėtingas: paukštį pagardinkite, įdarykite aromatiniais augalais ir kepkite, kol oda taps traški, o mėsa iškeps.
Patiekta su keptomis daržovėmis, bulvėmis ar šventiniu vaisių padažu, ši kepta antis bus jūsų susibūrimo akcentas.
Patiekalų grupė Vakarienė
Virtuvė Europietiška
Raktinis žodis antis, obuoliai
Paruošimo laikas 30 minutės
Gaminimo laikas 1 valanda 30 minutės
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 700

Sudedamosios dalys

Ančiai

  • 1 visa antis (apie 2 kg), išvalyta, be vidaus organų
  • 10 g druskos
  • 5 g šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 apelsinas, supjaustytas ketvirčiais
  • 1 citrina, supjaustyta ketvirčiais
  • 1 galva česnako, perpus perpjauta horizontaliai
  • 10 g šviežio čiobrelio šakelių
  • 10 g šviežio rozmarino šakelių

Glazūrai

  • 30 ml medaus
  • 30 ml sojos padažo
  • 15 ml balzaminio acto

Instrukcijos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (ventiliatorius 160 °C).
  • Nusausinkite antį popieriniu rankšluosčiu. Aštriu peiliu subadykite odą (nesudarykite mėsos), kad riebalai išsiskirtų ir oda taptų traški.
  • Antį iš vidaus ir išorės pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
  • Anties vidų įdarykite apelsinų ketvirčiais, citrinos ketvirčiais, per pusę supjaustyta česnako galvute, čiobreliais ir rozmarinais.
  • Anties kojas suriškite virtuviniu siūlu ir sparnelius užlenkite po apačia.
  • Ant kepimo skardos grotelių padėkite krūtine į viršų. Kepkite 60 minučių.
  • Kol antis kepa, mažame dubenyje sumaišykite medų, sojos padažą ir balzaminį actą, kad gautumėte glazūrą.
  • Po 60 minučių atsargiai išimkite antį iš orkaitės. Glazūrą tepkite ant odos, tada antį vėl įdėkite į orkaitę.
  • Kepkite dar 30 minučių, kartais aptepdami glazūra, kol oda taps giliai auksinė ir traški, o sultys bus skaidrios (vidinė temperatūra turėtų siekti 75 °C storiausioje šlaunies dalyje).
  • Prieš pjaustydami antį, palikite ją 15 minučių. Išimkite aromatines žoleles iš ertmės ir išmeskite.

Pastabos

Norėdami gauti geriausią rezultatą, po kepimo palikite antį atidengtą – taip sultys pasiskirstys ir oda išliks traški.
Iš kepimo skardos išsaugokite išlydytą anties riebalą – jis puikiai tinka bulvėms ar daržovėms kepti. Jei norite saldžiau, į glazūrą įdėkite šaukštą apelsinų marmelado.
Visada naudokite mėsos termometrą, kad patikrintumėte, ar antiena iškepusi, nes perkepta antiena greitai tampa sausa. Patiekite su rūgščiu padažu (pavyzdžiui, vyšnių, spanguolių ar slyvų), kuris subalansuos mėsos sodrumą.