Dideliame maišymo dubenyje išplakite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį, tada įpilkite pieno, išlydyto sviesto ir vanilės ekstrakto. Gerai išmaišykite.
Supilkite skystus ingredientus į sausus ingredientus ir švelniai maišykite, kol viskas susimaišys. Tešla turėtų būti šiek tiek gumulėta – nemaišykite per daug.
Įkaitinkite neprilipamą keptuvę arba keptuvę ant vidutinės ugnies ir lengvai sutepkite sviestu.
Į keptuvę supilkite apie 1/4 puodelio tešlos kiekvienam blynui. Kepkite, kol ant paviršiaus susidarys burbuliukai, o kraštai atrodys sutvirtėję, apie 2–3 minutes.
Apverskite blynus ir kepkite dar 1–2 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir iškeps.
Iškepusius blynus perkelkite į šiltą lėkštę ir pakartokite su likusia tešlu.
Patiekite iškart su mėgstamais padažais.