Grįžti atgal
Minksti-amerikietiski-blynai-tobulas-savaitgalio-pusrytis

Minkšti amerikietiški blynai: tobulas savaitgalio pusrytis

Spausdinti receptą
Minkšti amerikietiški blynai yra klasikinis pusryčių patiekalas, žinomas dėl storos, minkštos ir purios tekstūros. Puikiai tinka sudėti į krūvą ir palaistyti klevų sirupu, šie blynai yra malonus rytinis patiekalas savaitgaliais ar ypatingomis progomis. Minkštumo paslaptis slypi pasukose ir švelniame maišymo būde, kuris išlaiko tešlą lengvą ir purią.
Nesvarbu, ar mėgstate juos su vaisiais, plakta grietinėle ar tiesiog su sviesto gabalėliu, šie blynai tikrai patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Turėdami tik keletą pagrindinių produktų ir atlikdami keletą paprastų veiksmų, galite greitai pagaminti šių auksinių, purių blynelių partiją.
Patiekalų grupė Pusryčiai
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis amerikietiški blynai, amerikietiški blyneliai, minkšti amerikietiški blyneliai
Paruošimo laikas 10 minutės
Gaminimo laikas 15 minutės
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 321

Sudedamosios dalys

  • 190 g kvietinių miltų (universalios paskirties)
  • 15 g kepimo miltelių (apie 3 ½ arbatinio šaukštelio)
  • 13 g granuliuoto cukraus (apie 1 valgomasis šaukštas)
  • 7 g druskos (apie 1 ½ arbatinio šaukštelio)
  • 300 ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • 45 g nesūdyto sviesto, ištirpinto (ir papildomai kepimui)
  • 5 ml vanilės ekstrakto (1 arbatinis šaukštelis)

Instrukcijos

  • Dideliame maišymo dubenyje išplakite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
  • Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį, tada įpilkite pieno, išlydyto sviesto ir vanilės ekstrakto. Gerai išmaišykite.
  • Supilkite skystus ingredientus į sausus ingredientus ir švelniai maišykite, kol viskas susimaišys. Tešla turėtų būti šiek tiek gumulėta – nemaišykite per daug.
  • Įkaitinkite neprilipamą keptuvę arba keptuvę ant vidutinės ugnies ir lengvai sutepkite sviestu.
  • Į keptuvę supilkite apie 1/4 puodelio tešlos kiekvienam blynui. Kepkite, kol ant paviršiaus susidarys burbuliukai, o kraštai atrodys sutvirtėję, apie 2–3 minutes.
  • Apverskite blynus ir kepkite dar 1–2 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir iškeps.
  • Iškepusius blynus perkelkite į šiltą lėkštę ir pakartokite su likusia tešlu.
  • Patiekite iškart su mėgstamais padažais.

Pastabos

Kad blynai būtų ypač purūs, prieš kepdami tešlą palikite 5 minutes, kad kepimo milteliai galėtų suveikti. Kepdami blynų nespauskite mentele, nes jie gali tapti tankūs.
Jei blynus kepate dideliam skaičiui žmonių, iškeptus blynus laikykite šiltoje orkaitėje (apie 90 °C) ant kepimo skardos. Norėdami pagardinti blynus, į tešlą įmaišykite mėlynių, šokolado gabaliukų arba supjaustytų bananų.