Grįžti atgal
Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

Spausdinti receptą
Šis elegantiškas naminis pyragas su maskarponės kremu sujungia lengvą, purią klasikinio biskvito tekstūrą su sodriu, aksominiu maskarponės įdaro švelnumu. Subtilus balansas tarp subtilaus pyrago saldumo ir prabangaus maskarponės kremiškumo daro šį desertą puikiu ypatingoms progoms arba kaip gardų skanėstą, kuriuo galima mėgautis su popietės arbata.
Šio recepto grožis slypi jo universalume – skonį galite pritaikyti į maskarponės kremą įdėdami sezoninių vaisių, šokolado drožlių ar šiek tiek likerio. Pats pyragas turi drėgną, minkštą trupinį, kuris suteikia tobulą pagrindą šou žvaigždei: šilkiniam maskarponės kremui, kuris tirpsta burnoje su kiekvienu kąsniu.
Patiekalų grupė Kepiniai
Virtuvė Itališka
Raktinis žodis maskarponė, tortai
Paruošimo laikas 30 minutės
Gaminimo laikas 33 minutės
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos 448

Sudedamosios dalys

Biskvitui:

  • 250 g universalių miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g granuliuoto cukraus
  • 120 ml pieno
  • 80 ml augalinio aliejaus
  • 10 g kepimo miltelių
  • 5 ml (1 arb. šaukštelis) vanilės ekstrakto
  • 2 g (½ arb. šaukštelio) druskos

Maskarponės kremui:

  • 500 g maskarponės sūrio, kambario temperatūros
  • 300 ml šaltos riebios grietinėlės
  • 100 g cukraus pudros
  • 5 ml (1 arb. šaukštelis) vanilės ekstrakto arba 1 vanilės ankšties sėklų
  • 1 citrinos žievelės

Surinkimui:

  • 30 ml (2 valg. šaukštai) cukraus sirupo arba likerio (nebūtina)
  • 150 g šviežių uogų (nebūtina)
  • 15 g cukraus pudros pabarstymui

Instrukcijos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sutepkite šonus riebalais.
  • Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų elektriniu plaktuvu dideliu greičiu apie 5 minutes, kol masė taps puri ir šviesi.
  • Kitame dubenyje sumaišykite pieną, aliejų ir vanilės ekstraktą. Lėtai įmaišykite šį mišinį į kiaušinių plakinį.
  • Persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Švelniai įmaišykite sausus ingredientus į šlapius, kol viskas susijungs. Būkite atsargūs ir nepermaišykite.
  • Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 30–35 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas bus švarus.
  • Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti formoje 10 minučių, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
  • Maskarponės kremui išplakite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir vanile iki vientisos masės.
  • Kitame dubenyje išplakite riebią grietinėlę iki standžių putų. Švelniai įmaišykite plaktą grietinėlę į maskarponės mišinį, kol ji visiškai susimaišys.
  • Įtarkuokite citrinos žievelę ir švelniai išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų kreme.
  • Kai pyragas visiškai atvės, perpjaukite jį horizontaliai į du lygius sluoksnius.
  • Apatinį sluoksnį padėkite ant torto padėklo arba serviravimo lėkštės. Jei naudojate paprastą sirupą arba likerį, lengvai aptepkite juo pyrago sluoksnį.
  • Tolygiai paskirstykite pusę maskarponės kremo ant apatinio sluoksnio. Jei naudojate uogas, pusę jų išdėliokite ant kremo.
  • Uždėkite antrą pyrago sluoksnį ir pakartokite su likusiu kremu ir uogomis.
  • Pyragą palaikykite šaldytuve bent 2 valandas arba geriausia per naktį, kad skoniai susimaišytų ir kremas sustingtų.
  • Prieš patiekdami, pabarstykite viršų cukraus pudra, kad būtų elegantiška apdaila.

Pastabos

Kad tekstūra ir skonis būtų geriausios konsistencijos, prieš maišydami palaikykite maskarponę kambario temperatūroje, o riebią grietinėlę – šaltą – šis kontrastas sukuria tobulą kremo konsistenciją. Jei šį pyragą kepate iš anksto, biskvitą galite paruošti iki dviejų dienų ir laikyti jį sandariai suvyniotą į maistinę plėvelę kambario temperatūroje, bet surinkite jį su maskarponės kremu tik per 24 valandas nuo patiekimo. Pyragas ir toliau sugers drėgmę iš kremo, todėl kuo ilgiau stovės, tuo minkštesnis ir skanesnis taps (proto ribose). Norėdami profesionalaus rezultato, pyrago grandikliu išlyginkite kremo kraštus, o ypatingomis progomis papuoškite valgomomis gėlėmis arba šokolado garbanėlėmis.