Grįžti atgal

Paprasta avižinė košė su vaisiais – sveiki pusryčiai per 5 minutes

Spausdinti receptą
Šiltas avižinės košės dubenėlis – puikus būdas pradėti dieną maistingais ir sočiais pusryčiais. Šis sveikas avižinės košės pusryčių receptas derina sotų senovinių avižų skonį su natūraliu bananų saldumu ir šiek tiek medaus, todėl patiekalas yra skanus ir suteikia energijos.
Dėl ląstelienos, baltymų ir būtinų vitaminų šio patiekalo pakaks, kad visą rytą jausitės sotūs ir patenkinti. Avižinę košę namuose paruošti paprasta, be to, galite juos pagardinti mėgstamais priedais ir prieskoniais.
Nesvarbu, ar mėgstate kreminę konsistenciją, ar šiek tiek traškumą, šis receptas yra puikus pagrindas, kurį galite pritaikyti pagal savo skonį. Valgykite taip, kaip yra, arba pridėkite riešutų, sėklų ar šviežių vaisių, kad patiekalas būtų dar maistingesnis ir skanesnis!
Patiekalų grupė Pusryčiai
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis avižinė košė, avižiniai dribsniai
Paruošimo laikas 5 minutės
Gaminimo laikas 10 minutės
Porcijos 2 žmonėms
Kalorijos 250

Sudedamosios dalys

  • 1 puodelio avižinių dribsnių
  • 2 puodeliai vandens (arba pasirinktos pieno rūšies)
  • 1 prinokęs bananas, supjaustytas griežinėliais
  • 1 šaukštas medaus arba klevų sirupo
  • 1/2 šaukštelio malto cinamono
  • Šiek tiek druskos
  • Papildomi ingredientai pagal skonį: šviežios uogos, smulkinti riešutai, chia sėklos

Instrukcijos

  • Vidutinio dydžio puode vidutinio karštumo ugnimi užvirinkite vandenį (arba pieną) ir žiupsnelį druskos.
  • Įpilkite avižinių dribsnių, sumažinkite ugnį iki mažiausios ir virinkite be dangčio 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  • Įmaišykite supjaustytą bananą ir cinamoną, tada virinkite dar 2–3 minutes, kol avižiniai dribsniai taps kreminiai, o bananas suminkštės.
  • Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite medų arba klevų sirupą.
  • Padalinkite avižinius dribsnius į du dubenėlius.
  • Prieš patiekiant, papuoškite mėgstamais priedais, pvz., šviežiomis uogomis, smulkintais riešutais arba chia sėklomis.

Pastabos

Norėdami gauti dar kreminę tekstūrą, pabandykite naudoti pusę vandens ir pusę pieno. Jei norite veganiško varianto, medų galite pakeisti klevų sirupu.
Norėdami sutaupyti laiko ryte, iš vakaro išmatuokite sausų ingredientų kiekį arba pagaminkite didesnį kiekį ir visą savaitę šildykite. Saldumą reguliuokite pagal savo skonį ir nepamirškite, kad įvairūs vaisiai ir pagardai gali suteikti skonio ir maistinių medžiagų jūsų sveikam avižinių dribsnių pusryčiams.