Grįžti atgal
Šalti užkandžiai su lašiša

Šalti užkandžiai su lašiša

Spausdinti receptą
Šaltos lašišos užkandėlės – tai puikus užkandis, kuriame rūkytos lašišos sodrus skonis dera su papildomais ingredientais ir sukuria gaivinantį skonį. Šios elegantiškos užkandėlės puikiai tinka vaišinti svečius vakarėliuose, priešpiečiams arba kaip rafinuotas užkandis prieš daugiapatiekį. Šių užkandėlių grožis slypi jų paprastume – nereikia nieko virti, tik gražiai sudėti.
Šis receptas skirtas klasikiniems skandinaviško stiliaus lašišos sumuštiniams su rugine duona, tačiau su kreminiu akcentužolelių sūrio, kuris subalansuoja žuvies druskumą. Šviežių agurkų, kaparėlių ir krapų pridėjimas sukuria tekstūros ir skonio sluoksnius, dėl kurių šie šaltieji užkandžiai tampa neatsispiriamais. Juos galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki patiekimo, todėl jie idealiai tinka užimtiems šeimininkams.
Patiekalų grupė Užkandis
Virtuvė Skandinaviška
Raktinis žodis lašiša, sumuštiniai, užkandžiai
Paruošimo laikas 20 minutės
Gaminimo laikas 0 minutės
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 290

Sudedamosios dalys

  • 200 g rūkytos lašišos, plonai supjaustytos
  • 150 g minkšto sūrio
  • 8 riekelės ruginės duonos, mažo dydžio
  • 1 agurkas (200 g), plonai supjaustytas
  • 2 šaukštai (30 ml) šviežio krapų, susmulkintų
  • 1 šaukštas (15 ml) kaparėlių, nusausintų
  • 1 citrina (80 g), pusė sulčių, pusė papuošimui
  • 2 šaukštai (30 ml) raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 šaukštelis (5 ml) juodųjų pipirų, šviežiai maltų
  • 1 šaukštelis (5 ml) druskos
  • 2 šaukštai (30 ml) aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus

Instrukcijos

  • Mažame dubenyje sumaišykite minkštą grietinėlės sūrį su 1 šaukštu susmulkintų krapų, 1 šaukštu citrinos sulčių, druska ir pipirais, kol viskas bus gerai sumaišyta.
  • Ruginės duonos riekeles supjaustykite mažais kvadratėliais arba naudokite formeles, kad gautumėte apvalius gabaliukus, kurie atrodys elegantiškiau.
  • Ant kiekvienos duonos riekelės užtepkite ploną sluoksnį žolelių ir sūrio mišinio.
  • Ant sūrio uždėkite 1–2 plonas agurko riekeles.
  • Ant agurko atsargiai uždėkite rūkytos lašišos gabaliukus.
  • Kiekvieną sumuštinį pabarstykite keliais kaparėliais ir smulkiai supjaustytais raudonaisiais svogūnais.
  • Papuoškite likusiais šviežiais krapais ir plonais citrinos gabaliukais, supjaustytais mažais trikampiais.
  • Prieš patiekdami, lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  • Sudėkite į patiekimo indą ir laikykite šaldytuve, kol bus paruošti patiekti.

Pastabos

Norėdami pasiekti geriausią skonio pojūtį, prieš patiekdami lašišos užkandžius išimkite iš šaldytuvo maždaug 10 minučių, kad jie atšiltų. Tai leis skoniui visiškai atsiskleisti. Jei ruošiate iš anksto, uždenkite paruoštus sumuštinius šiek tiek drėgnu popieriniu rankšluosčiu, kad duona neišdžiūtų, o galutinį papuošimą pridėkite prieš pat patiekiant. Variantai: norėdami lengvesnio skonio, grietinėlės sūrį galite pakeisti graikišku jogurtu su žolelėmis arba į grietinėlės sūrį įmaišykite šiek tiek krienų, kad suteiktumėte šiek tiek aštrumo, kuris puikiai dera su sodriu lašišos skoniu.