Grįžti atgal
Skanūs miltiniai blynai

Skanūs miltiniai blynai

Spausdinti receptą
Tingų savaitgalio rytą šiltų, purių blynų krūvelė neabejotinai guodžia. Šie klasikiniai miltiniai blynai puikiai dera tarp paprastumo ir sotumo, o lengvas, minkštas trupinys ir aukso rudos spalvos išorė puikiai tinka jūsų mėgstamiausiems priedams. Pagamintas iš sandėliuko produktų, kuriuos tikriausiai jau turite po ranka, šis receptas duoda nuolat gardžius rezultatus, kurie privers visus prie stalo prašyti dar sekundės.
Šiuos blynus išskiria jų universalumas. Pagrindinę tešlą galima pagardinti daugybe priedų, tokių kaip šviežios uogos, šokolado drožlės ar šiek tiek prieskonių. Ypatingesniam akcentui į tešlą įdėjau šiek tiek rikotos sūrio, kuris sukuria neįtikėtinai minkštą tekstūrą ir suteikia subtilaus sodrumo. Truputis citrinos žievelės paryškina skonį, o vanilės ekstraktas suteikia šiltą aromatą. Nesvarbu, ar patiekiami su tradiciniu klevų sirupu, ar pagardinti šviežiais vaisiais ir plakta grietinėle, šie blynai tikrai taps šeimos mėgstamiausiais.
Patiekalų grupė Pusryčiai
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis blynai
Paruošimo laikas 10 minutės
Gaminimo laikas 13 minutės
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 318

Sudedamosios dalys

  • 250 g universalių miltų
  • 15 g granuliuoto cukraus
  • 10 g kepimo miltelių
  • 2 g (1/2 arb. šaukštelio) druskos
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • 100 g rikotos sūrio
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • 5 ml (1 arb. šaukštelis) vanilės ekstrakto
  • 5 g citrinos žievelės
  • 15 g nesūdyto sviesto kepimui
  • 120 ml klevų sirupo patiekimui
  • 200 g mišrių uogų patiekimui

Instrukcijos

  • Dideliame dubenyje gerai išplakite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  • Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, tada įmaišykite pieną, rikotos sūrį, augalinį aliejų, vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę iki vientisos masės.
  • Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir švelniai maišykite, kol viskas susijungs. Keli maži gumulėliai tešloje yra gerai – venkite permaišyti.
  • Leiskite tešlai pastovėti 5 minutes, kol įkaitinsite didelę nepridegančią keptuvę arba blyninę ant vidutinės ugnies.
  • Į keptuvę įdėkite šiek tiek sviesto ir pasukiokite, kad jis padengtų paviršių.
  • Kiekvienam blynui į keptuvę įpilkite maždaug 60 ml (1/4 puodelio) tešlos, palikdami tarpus tarp blynų.
  • Kepkite, kol paviršiuje atsiras burbuliukų, o kraštai atrodys sustingę, maždaug 2–3 minutes.
  • Apverskite blynus ir kepkite dar 1–2 minutes, kol jie taps aukso rudos spalvos ir iškeps.
  • Perkelkite į šiltą lėkštę ir pakartokite su likusia tešla, prireikus į keptuvę įpildami daugiau sviesto.
  • Patiekite nedelsdami su klevų sirupu ir šviežiomis uogomis.

Pastabos

Norint tikrai purių blynų, svarbiausia nepermaišyti tešlos, nes taip susidaro glitimas ir blynai būna kieti. Sumaišius šlapius ir sausus ingredientus, tešla turėtų būti šiek tiek gumbuota. Jei norite šiuos blynus iškepti iš anksto, galite juos šilti 90 °C orkaitėje iki 30 minučių arba atvėsusius blynus užšaldyti vienu sluoksniu ir laikyti šaldymo maišelyje iki 2 mėnesių. Norėdami pašildyti, tiesiog įdėkite juos į skrudintuvą arba mikrobangų krosnelę. Jei norite versijos be pieno produktų, pieną pakeiskite migdolų arba avižų pienu, o rikotą – bananų koše, kad būtų drėgniau ir tekstūringiau.