Grįžti atgal
Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Spausdinti receptą
Nėra nieko tokio sotaus, kaip įkąsti tobulai drėgną šokoladinį braunį su traškiu viršumi ir minkštu vidumi. Šis receptas pasiekia idealų balansą tarp pyrago ir minkštos tekstūros, sukurdamas braunį, kuris tirpsta burnoje ir suteikia intensyvų šokolado pojūtį.
Aukštos kokybės juodojo šokolado ir kakavos miltelių derinys sukuria skonio gilumą, o rudojo cukraus įdėjimas garantuoja, kad drėgmė išliks kepimo metu.
Šiuos pyragaičius išskirtiniais daro paruošimo būdas. Išlydydami sviestą ir šokoladą kartu ir atsargiai nepermaišydami tešlos, pasieksite tą geidžiamąją tirštą, minkštą tekstūrą. Papildomi graikiniai riešutai suteikia malonų tekstūros kontrastą, tačiau pyragaičiai tokie pat skanūs ir be jų, jei norite gryno šokolado. Šis patikimas receptas taps jūsų mėgstamiausiu, kai užgrius šokolado troškimas.
Patiekalų grupė Desertas
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis braunis, šokoladas
Paruošimo laikas 15 minutės
Gaminimo laikas 28 minutės
Porcijos 16 braunių
Kalorijos 282

Sudedamosios dalys

  • 200 g smulkinto juodojo šokolado (70 % kakavos)
  • 170 g nesūdyto sviesto
  • 250 g granuliuoto cukraus
  • 100 g rudojo cukraus, pakelio
  • 3 dideli kiaušiniai (apie 150 g)
  • 5 ml vanilės ekstrakto
  • 130 g universalių miltų
  • 60 g nesaldintų kakavos miltelių
  • 3 g druskos (½ arb. šaukštelio)
  • 100 g stambiai supjaustytų graikinių riešutų (nebūtina)

Instrukcijos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, palikdami šiek tiek pertekliaus šonuose, kad būtų lengva išimti.
  • Sudėkite smulkintą juodąjį šokoladą ir sviestą į didelį karščiui atsparų dubenį. Ištirpinkite puode arba mikrobangų krosnelėje 30 sekundžių intervalais, tarp kiekvieno intervalo pamaišydami, kol masė taps vientisa. Leiskite šiek tiek atvėsti.
  • Į ištirpinto šokolado mišinį įmaišykite granuliuotą ir rudąjį cukrų, kol gerai susimaišys.
  • Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  • Atskirame dubenyje persijokite miltus, kakavos miltelius ir druską.
  • Švelniai įmaišykite sausus ingredientus į šokolado mišinį, kol vos susijungs. Nepermaišykite.
  • Jei naudojate graikinius riešutus, įmaišykite juos į tešlą.
  • Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstydami ją kampuose.
  • Kepkite 25–30 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukiamas su keliais drėgnais trupiniais (ne šlapia tešla).
  • Prieš iškeldami braunius, leiskite jiems visiškai atvėsti formoje ant grotelių.
  • Supjaustykite į 16 vienodų kvadratėlių ir patiekite.

Pastabos

Norėdami iškepti išties išskirtinius braunius, atidžiai stebėkite kepimo laiką – net minutė ar dvi gali nulemti, ar braunis bus tobulas, ar sausas. Būtina patikrinti kepimą dantų krapštuku: ieškokite drėgnų trupinių, o ne visiškai švarių ar šlapių nuo tešlos. Norėdami dar labiau pagardinti, prieš kepdami pabandykite pabarstyti dribsnių jūros druskos, kad sustiprintumėte šokolado skonį. Jei pyragaičius visiškai atvėsusį valandą palaikysite šaldytuve, juos bus lengviau švariai supjaustyti ir jie gali sustiprinti pyrago tekstūrą. Laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki 4 dienų arba užšaldykite iki 3 mėnesių.