Grįžti atgal
Trapūs vafliai

Trapūs vafliai

Spausdinti receptą
Trapūs vafliai yra subtilus klasikinio belgiško vaflio variantas, pasižymintis lengvesne, trapia tekstūra, kuri praktiškai tirpsta burnoje. Jų trapumo paslaptis slypi specifinėje ingredientų proporcijoje, naudojamoje į tešlą įmaišant išplaktus kiaušinių baltymus, sukuriant mažytes oro kišenes, kurios suteikia šiems vafliams būdingą minkštumą.
Skirtingai nuo tradicinių vaflių, kurie išlaiko tam tikrą tvirtumą, su šiais trapiais vafliais reikia švelniai elgtis tiek ruošiant, tiek patiekiant. Tešla sąmoningai gaminama mažiau tanki, todėl vaflio kraštai yra traškūs, bet vidus minkštas. Dėl šios unikalios tekstūros jie puikiai tinka mirkyti sirupus ir užpilus, tuo pačiu suteikdami tekstūrų kontrastą, kuris pagerina pusryčių patirtį.
Patiekalų grupė Pusryčiai
Virtuvė Belgiška
Raktinis žodis vafliai
Paruošimo laikas 15 minutės
Gaminimo laikas 18 minutės
Porcijos 6 žmonėms
Kalorijos 377

Sudedamosios dalys

  • 300 g universalių miltų
  • 50 g cukraus
  • 5 g (1 arb. šaukštelis) kepimo miltelių
  • 2 g (½ arb. šaukštelio) kepimo sodos
  • 3 g (½ arb. šaukštelio) druskos
  • 5 ml (1 arb. šaukštelis) vanilės ekstrakto
  • 3 g (½ arb. šaukštelio) malto cinamono
  • 3 dideli kiaušiniai, perskirti
  • 60 g ištirpinto sviesto
  • 250 ml pieno
  • 125 g natūralio jogurto
  • 100 ml riebios grietinėlės, išplaktos iki minkštų putų

Instrukcijos

  • Dideliame dubenyje išplakite miltus, cukrų, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską ir cinamoną.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, pieną, jogurtą ir vanilės ekstraktą. Maišykite iki vientisos masės.
  • Palaipsniui suberkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus, švelniai maišydami, kol viskas susijungs. Būkite atsargūs ir nepermaišykite; keli maži gumulėliai yra priimtini.
  • Švariame, sausame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus, kol susidarys standžios putos. Tai paprastai trunka 3–4 minutes elektriniu plaktuvu.
  • Gumine mentele švelniai įmaišykite trečdalį išplaktų kiaušinių baltymų į tešlą, kad ji būtų puresnė.
  • Atsargiai įmaišykite likusius kiaušinių baltymus, palikdami mišinyje kuo daugiau oro.
  • Įmaišykite plaktą riebią grietinėlę, minimaliai maišydami, kad išsaugotumėte lengvą tekstūrą.
  • Įkaitinkite vaflinę pagal gamintojo instrukcijas, tada lengvai patepkite kepimo purškikliu arba patepkite aliejumi.
  • Į įkaitintos vaflinės vidurį įpilkite maždaug 120 ml tešlos. Švelniai uždarykite dangtį nespausdami.
  • Kepkite 3–4 minutes arba kol vaflis taps aukso rudos spalvos. Neatidarykite vaflinės per anksti, nes dėl to trapus vaflis gali susmukti.
  • Iškepus, atsargiai išimkite vaflį šakute arba silikoninėmis žnyplėmis, kad jis nesuplyštų.
  • Patiekite nedelsdami, kad tekstūra būtų geriausia, nes šie vafliai netrukus po kepimo pradeda prarasti savo subtilų traškumą.

Pastabos

Norint gauti optimalius rezultatus su trapiais vafliais, svarbiausia kontroliuoti temperatūrą – tiek jūsų ingredientai, tiek vaflinė turi būti tinkamos temperatūros. Kambario temperatūros kiaušiniai ir pieno produktai susimaišo sklandžiau ir sukuria vientisesnę tešlą. Be to, kepdami venkite žvilgtelėti į vaflius, nes staigūs temperatūros pokyčiai gali juos ištuštinti. Jei gaminate kelias partijas, iškeptus vaflius laikykite šiltai 95 °C orkaitėje ant grotelių, o ne dėkite juos vieną ant kito, nes tai suspaustų jų trapią struktūrą ir prarastų būdingą tekstūrą.