Grįžti atgal
Traškūs vafliai

Traškūs vafliai

Spausdinti receptą
Nėra nieko panašaus į ką tik iškeptų vaflių aromatą, sklindantį po namus savaitgalio rytą. Šie traškūs vafliai sukuria tobulą pusiausvyrą tarp traškios išorės ir lengvo, puraus vidaus, kuris tirpsta burnoje. Jų išskirtinės tekstūros paslaptis slypi išplaktų kiaušinių baltymų ir kukurūzų krakmolo derinyje, kuris sukuria tą išskirtinį, vaflių entuziastų trokštamą apvalkalą.
Šis receptas buvo tobulinamas per nesuskaičiuojamą daugybę sekmadienio rytų, siekiant idealaus vaflio – aukso rudos spalvos, su giliomis kišenėmis, puikiai tinkančiomis klevų sirupo ar šviežių uogų telkiniams. Pasukų pridėjimas suteikia subtilų rūgštumą, kuris subalansuoja saldumą, o vanilės ir cinamono užuomina suteikia šilumos ir kompleksiškumo skoniui.
Nesvarbu, ar patiekiate šiuos ypatingiems vėlyviesiems pusryčiams, ar neformaliems šeimos pusryčiams, šie traškūs vafliai garantuotai jus sužavės.
Patiekalų grupė Pusryčiai
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis vafliai
Paruošimo laikas 15 minutės
Gaminimo laikas 18 minutės
Porcijos 6 žmonėms
Kalorijos 280

Sudedamosios dalys

  • 250 g universalių miltų
  • 30 g kukurūzų krakmolo
  • 10 g kepimo miltelių
  • 5 g kepimo sodos
  • 3 g druskos
  • 25 g granuliuoto cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai, perskirti
  • 400 ml pasukų
  • 80 ml augalinio aliejaus
  • 5 ml vanilės ekstrakto
  • 2 g malto cinamono
  • 30 g ištirpinto sviesto

Instrukcijos

  • Įkaitinkite vaflinę pagal gamintojo instrukcijas.
  • Dideliame dubenyje gerai išplakite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską, cinamoną ir cukrų.
  • Atskirame vidutinio dydžio dubenyje išplakite kiaušinių trynius, pasukas, augalinį aliejų, ištirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.
  • Kitame švariame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus, kol susidarys standžios putos, maždaug 2–3 minutes.
  • Supilkite šlapius ingredientus į sausus ir švelniai maišykite, kol vos vos susijungs. Tešloje vis dar turėtų būti keletas gumulėlių.
  • Gumine mentele švelniai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus į tešlą, kol vos vos susijungs. Būkite atsargūs ir nepermaišykite, nes tai gali išblukinti baltymus.
  • Vaflinę lengvai patepkite kepimo purškikliu arba teptuku su trupučiu augalinio aliejaus.
  • Į įkaitintos vaflinės vidurį įpilkite maždaug 120–180 ml tešlos (tikslus kiekis priklausys nuo jūsų vaflinės dydžio).
  • Uždarykite dangtį ir kepkite, kol vaflis taps auksinės rudos spalvos ir traškus, maždaug 3–5 minutes.
  • Atsargiai išimkite vaflį ir padėkite ant grotelių, kad išliktų traškus. Venkite dėti vaflius vieną ant kito, nes jie taps permirkę.
  • Pakartokite su likusia tešla, prireikus pakoreguodami kiekį pagal savo vaflinę.
  • Patiekite nedelsdami su mėgstamais priedais, tokiais kaip klevų sirupas, švieži vaisiai, plakta grietinėlė arba sviestas.

Pastabos

Norėdami traškiausių vaflių, prieš dėdami tešlą, įsitikinkite, kad jūsų vaflinė yra tinkamai įkaitinta, ir atsispirkite pagundai atidaryti geležtę per anksti kepimo metu. Jei kepate vaflius dideliam žmonių skaičiui, laikykite juos šiltus ir traškius, dėdami juos tiesiai ant grotelių iki 95 °C įkaitintoje orkaitėje. Kukurūzų krakmolas yra labai svarbus norint gauti tobulai traškų išorę, todėl nebandykite jo praleisti. Jei neturite pasukų po ranka, galite greitai pakeisti juos į 400 ml įprasto pieno įpildami 15 ml citrinos sulčių arba baltojo acto ir palikdami 5 minutes prieš naudojimą.