Grįžti atgal
Vegetariški pietūs avinžirnių troškinys su kokosų pienu

Avinžirnių troškinys su kokosų pienu

Spausdinti receptą
Avinžirnių troškinys yra sotus ir maistingas vegetariškas patiekalas, kuriame baltymais turtingos avinžinės pupelės derinamos su spalvingomis daržovėmis ir aromatingais prieskoniais. Šis komfortiškas receptas puikiai tinka sotiems pietums ir gali būti valgomas su traškia duona, ryžių garnyru arba tiesiog vienas.
Troškinys lengvai pagaminamas ir puikiai tinka maisto ruošimui arba dalijimuisi su draugais ir šeima. Jums patiks, kaip lengvai pritaikomas šis receptas – drąsiai keiskite mėgstamas sezonines daržoves arba pritaikykite prieskonius pagal savo skonį. Šis avinžirnių troškinys ne tik sveikas ir turintis daug ląstelienos, bet ir pasižymi ryškiu skoniu bei šiltu, naminiu skoniu.
Patiekalų grupė Pietūs, Vegetariški pietūs
Virtuvė Viduržemio jūros
Raktinis žodis avinžirniai, kokosų pienas, troškinys
Paruošimo laikas 15 minutės
Gaminimo laikas 33 minutės
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 350

Sudedamosios dalys

  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas (apie 150 g)
  • 3 skiltelės česnako, susmulkintos (apie 10 g)
  • 1 vidutinio dydžio morka, supjaustytas kubeliais (apie 80 g)
  • 1 raudonoji paprika, supjaustyta kubeliais (apie 120 g)
  • 1 saliero stiebas, supjaustytas kubeliais (apie 50 g)
  • 1 šaukštelis (5 ml) maltų kmynų
  • 1 šaukštelis (5 ml) rūkytos paprikos
  • 0,5 šaukštelio (2,5 ml) maltos ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio (2,5 ml) malto juodo pipiro
  • 1 šaukštelis (5 ml) druskos
  • 400 g konservuotų supjaustytų pomidorų
  • 500 g virtų avinžirnių, nusausintų ir nuplautų (arba 2 x 400 g skardinės)
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 1 lauro lapas
  • 30 g šviežių špinatų lapų
  • 10 g šviežios petražolės, susmulkintos
  • 0,5 citrinos sultys (apie 15 ml)

Instrukcijos

  • Didelėje keptuvėje vidutinio karštumo ugnimi įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  • Įdėkite supjaustytą svogūną ir kepinkite 3–4 minutes, kol suminkštės.
  • Įmaišykite česnaką, morką, papriką ir salierą. Kepinkite dar 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  • Įberkite kmynų, rūkytos paprikos, ciberžolės, juodųjų pipirų ir druskos. Pamaišykite ir kepinkite 1 minutę, kad prieskoniai paskrudėtų.
  • Įdėkite supjaustytus pomidorus, avinžirnius, daržovių sultinį ir lauro lapą. Gerai išmaišykite.
  • Mišinį užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virinkite be dangčio 20–25 minutes, retkarčiais maišydami, kol daržovės suminkštės ir troškinys šiek tiek sutirštės.
  • Išimkite ir išmeskite lauro lapą. Įmaišykite špinatų lapus ir palikite juos 2 minutes, kad suminkštėtų.
  • Įdėkite petražoles ir citrinos sulčių, paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite prieskoniais.
  • Patiekite karštą, papuoškite papildomomis petražolėmis, jei norite.

Pastabos

Geriausiam skoniui pasiekti, jei turite, naudokite naminių daržovių sultinį ir nedvejodami įdėkite kitų daržovių, pavyzdžiui, cukinijų ar bulvių.
Jei norite kreminės tekstūros, dalį avinžirnių sutrinkite šaukštu arba sumaišykite puodelį troškinio ir vėl įmaišykite. Šis troškinys gerai laikosi šaldytuve iki 4 dienų, o kitą dieną skonis dar geresnis, nes skoniai susilieja. Valgykite su traškia duona arba ryžiais, kad patiekalas būtų sotresnis!