Didelėje keptuvėje vidutinio karštumo ugnimi įkaitinkite alyvuogių aliejų.
Įdėkite supjaustytą svogūną ir kepinkite 3–4 minutes, kol suminkštės.
Įmaišykite česnaką, morką, papriką ir salierą. Kepinkite dar 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Įberkite kmynų, rūkytos paprikos, ciberžolės, juodųjų pipirų ir druskos. Pamaišykite ir kepinkite 1 minutę, kad prieskoniai paskrudėtų.
Įdėkite supjaustytus pomidorus, avinžirnius, daržovių sultinį ir lauro lapą. Gerai išmaišykite.
Mišinį užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virinkite be dangčio 20–25 minutes, retkarčiais maišydami, kol daržovės suminkštės ir troškinys šiek tiek sutirštės.
Išimkite ir išmeskite lauro lapą. Įmaišykite špinatų lapus ir palikite juos 2 minutes, kad suminkštėtų.
Įdėkite petražoles ir citrinos sulčių, paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite prieskoniais.
Patiekite karštą, papuoškite papildomomis petražolėmis, jei norite.