Grįžti atgal
Gaivios tuno salotos su agurkais ir citrina

Gaivinančios tuno salotos su agurkais ir citrina

Spausdinti receptą
Niekas neprilygsta atgaivinančioms tuno salotoms - tai greitas, sveikas ir sotus valgis. Šį klasikinį patiekalą ne tik lengva paruošti, bet ir jis pasižymi skaniu skoniu, nes jį sudaro traškios daržovės, pikantiškos citrinų sultys ir kreminis majonezas.
Tuno salotos puikiai tinka pietums, nežymiai vakarienei ar proteinų prisotintam užkandžiui, yra paprastai universalios - patiekite jas ant skrudintos duonos, užbarstykite ant krekerių arba mėgaukitės jomis su lapiniais žalumynais.
Šiame recepte paprastos sudedamosios dalys užtikrina didžiausią skonį ir malonų traškumą. Pagrindiniai baltymai - konservuotas tunas, todėl šis patiekalas yra bendras ir lengvai pritaikomas. Toliau pateiktas ingredientų sąrašas yra klasikinis, tačiau galite pridėti savų, pavyzdžiui, kubeliais pjaustytų obuolių, smulkintų žolelių ar šlakelį aštraus padažo, kad pagardintumėte.
Patiekalų grupė Salotos ir mišrainės
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis agurkai, citrina, tunas
Paruošimo laikas 15 minutės
Gaminimo laikas 0 minutės
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 220

Sudedamosios dalys

  • 240 g konservuoto tuno vandenyje, nusausinto
  • 80 g smulkiai supjaustyto saliero
  • 60 g raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 60 g agurkų, supjaustytų kubeliais
  • 60 g majonezo
  • 15 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 5 ml Dižono garstyčių
  • 2 g druskos
  • 1 g šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 10 g šviežių petražolių, susmulkintų

Instrukcijos

  • Į didelį dubenį sudėkite nusausintą tuną ir šakute švelniai sutrinkite.
  • Į dubenį su tunu sudėkite pjaustytą salierą, raudonąjį svogūną ir agurką.
  • Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės suplakite majonezą, citrinos sultis, Dižono garstyčias, druską ir juoduosius pipirus.
  • Užpilkite padažą ant tuno ir daržovių. Švelniai išmaišykite, kol visi ingredientai tolygiai pasidengs.
  • Sudėkite smulkintas petražoles ir suliekite.
  • Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius. Prieš patiekdami 10 minučių atšaldykite šaldytuve, kad būtų geriausias skonis.
  • Tuno salotas patiekite vienas, su pilno grūdo duona arba ant šviežių žaliųjų salotų.

Pastabos

Kad tuno salotos būtų geriausio skonio, naudokite vandenyje supakuotą tuną ir gerai nusausinkite, kad išvengtumėte drėgmės pertekliaus. Jei pageidaujate lengvesnės versijos, pusę majonezo pakeiskite paprastu graikišku jogurtu.
Dėl papildomos tekstūros ir skonio drąsiai pridėkite tokių ingredientų kaip smulkinti marinuoti agurkai, kaparėliai ar virtas kiaušinis. Prieš patiekdami visada paragaukite, kad subalansuotumėte rūgštingumą ir prieskonius, ir pasimėgaukite atšaldytomis salotomis, kad jos būtų itin gyvybingos.