Grįžti atgal
Greitas vištienos troškinys su daržovėmis

Greitas vištienos troškinys su daržovėmis

Spausdinti receptą
Greitas vištienos troškinys yra puikus sprendimas užimtiems savaitės vakarams, kai norisi kažko sotaus ir raminančio, bet neturite laiko valandų valandas stovėti prie viryklės. Šiame recepte minkšti vištienos gabaliukai derinami su įvairiomis daržovėmis, troškinami aromatingame sultinyje ir paruošti per valandą.
Galite patiekti vieną, su traškia duona arba su ryžiais, kad patiekalas būtų sotesnis. Šio vištienos troškinio privalumas yra jo universalumas – galite lengvai pakeisti mėgstamas daržoves, pritaikyti prieskonius arba netgi panaudoti likusią virtą vištieną, jei turite mažai laiko.
Svarbiausia naudoti geros kokybės vištieną ir šviežias daržoves, kad patiekalas būtų sotus ir naminis. Pradėkime nuo reikalingų ingredientų.
Patiekalų grupė Pietūs
Virtuvė Tarptautinė
Raktinis žodis daržovės, troškinys, vištiena
Paruošimo laikas 15 minutės
Gaminimo laikas 30 minutės
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 380

Sudedamosios dalys

  • 500 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių filė, supjaustytos į mažus gabaliukus
  • 1 šaukštas (15 ml) alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 2 vidutinio dydžio morkos, nuluptos, supjaustytos griežinėliais
  • 2 vidutinio dydžio bulvės, nuluptos, supjaustytos kubeliais
  • 1 saliero stiebas, supjaustytas griežinėliais
  • 1 raudona paprika, supjaustytas kubeliais
  • 400 ml vištienos sultinio
  • 200 ml vandens
  • 100 g šaldytų žirnių
  • 2 šaukštai (30 ml) pomidorų pastos
  • 1 šaukštelis (5 ml) džiovinto čiobrelio
  • 1 šaukštelis (5 ml) džiovinto raudonėlio
  • 1 lauro lapas
  • 1 šaukštelis (5 ml) druskos
  • 0,5 šaukštelio (2,5 ml) maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštai (8 g) šviežios petražolės, susmulkintos (papuošimui)

Instrukcijos

  • Dideliame puode vidutinio karštumo ugnimi įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įdėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite 2–3 minutes, kol suminkštės.
  • Įmaišykite susmulkintą česnaką ir kepinkite dar 30 sekundžių, kol išsiskirs aromatas.
  • Įdėkite vištienos gabaliukus ir kepkite 4–5 minutes, kartais pamaišydami, kol vištiena iš visų pusių šiek tiek parus.
  • Įdėkite morkas, bulves, salierą ir raudoną papriką. Gerai išmaišykite ir kepinkite dar 3 minutes.
  • Įmaišykite pomidorų pastą, čiobrelius, raudonėlius, lauro lapą, druską ir juoduosius pipirus. Išmaišykite, kad daržovės ir vištiena būtų apgaubtos prieskoniais.
  • Įpilkite vištienos sultinio ir vandens. Užvirinkite mišinį, tada sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 20 minučių.
  • Įdėkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 5 minutes arba kol daržovės suminkštės, o vištiena bus išvirusi.
  • Išimkite ir išmeskite lauro lapą. Paragaukite ir pagal skonį pagardinkite.
  • Patiekite karštą, papuoštą šviežia petražole.

Pastabos

Norėdami gauti geriausią rezultatą, naudokite kaulų ir odos neturinčius šlaunų filė, kad troškinys būtų sultingesnis, bet krūtinėlės filė taip pat tinka. Jei norite tirštesnio troškinio, prieš patiekiant sutrinkite keletą bulvių gabaliukų puode.
Norėdami paįvairinti patiekalą, galite pridėti kitų daržovių, pavyzdžiui, žaliųjų pupelių ar cukinijų. Likučiai kitą dieną yra dar skanesni, nes skoniai susilieja, todėl, jei norite lengvų pietų ar vakarienės visą savaitę, galite pagaminti dvigubą porciją.