Grįžti atgal
Kalėdų išvakarių salotos be majonezo

Kalėdų išvakarių salotos be majonezo

Spausdinti receptą
Kalėdų išvakarių salotos, arba „Ensalada de Nochebuena“, yra energingas ir šventiškas meksikietiškas patiekalas, tradiciškai patiekiamas per šventes. Šiose gaiviose salotose derinami įvairūs spalvingi vaisiai ir daržovės, todėl jos gražiai pateikiamos, o jų skoniai ir tekstūros nuostabiai dera.
Šios salotos dažnai patiekiamos per Nochebuena (Kalėdų išvakarių) vakarienę, simbolizuojančią gausą ir šventę. Į patiekalą paprastai įeina tokie ingredientai kaip burokėliai, apelsinai, obuoliai, bananai, salotos, žemės riešutai ir granatų sėklos, užpilti lengvu citrusinių vaisių padažu.
Dėl saldžių, žemiškų ir aštrių natų derinio šios salotos yra unikalus šventinio stalo priedas. Jas lengva paruošti, nereikia virti ir galima pritaikyti pagal sezoniškumą bei asmeninius pageidavimus.
Patiekalų grupė Salotos ir mišrainės
Virtuvė Meksikietiška
Raktinis žodis kalėdos, kūčios, salotos
Paruošimo laikas 20 minutės
Gaminimo laikas 0 minutės
Porcijos 6 žmonėms
Kalorijos 180

Sudedamosios dalys

  • 300 g virtų, nuluptų ir kubeliais supjaustytų burokėlių
  • 200 g apelsinų, nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis
  • 150 g obuolių, su kauliukais ir supjaustytų kubeliais
  • 100 g bananų, supjaustytų griežinėliais
  • 80 g granatų sėklų
  • 80 g skrudintų nesūdytų žemės riešutų
  • 50 g razinų
  • 100 g susmulkintų salotų
  • 30 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
  • 15 ml medaus
  • 5 ml vanilės ekstrakto

Instrukcijos

  • Nedideliame dubenėlyje sumaišykite laimo sultis, medų ir vanilės ekstraktą, kad pagamintumėte padažą.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais supjaustytus burokėlius, apelsinų skilteles, kubeliais supjaustytus obuolius, griežinėliais supjaustytus bananus, granatų sėklas, žemės riešutus, razinas ir susmulkintas salotas.
  • Sumaišytus ingredientus užpilkite padažu.
  • Viską atsargiai išmaišykite, kol salotos tolygiai pasidengs padažu.
  • Patiekite iš karto, kad skonis būtų kuo gaivesnis, arba prieš patiekdami palikite šaldytuve iki 2 valandų, kad skoniai susilietų.

Pastabos

Šias šventines salotas geriausia gaminti šviežias, tačiau padažą ir kai kuriuos tvirtesnius vaisius (pvz., obuolius ir burokėlius) galite paruošti iš anksto. Jei ruošiate iš anksto, bananus ir salotas sudėkite tik prieš pat patiekdami, kad išliktų jų tekstūra ir spalva.
Jei norite variacijų, galite pridėti jicama, kad būtų traškiau, arba medų pakeisti agavų sirupu, kad padažas būtų veganiškas. Žemės riešutų skrudinimas išryškina jų skonį ir suteikia nuostabaus traškumo.