Kalėdų išvakarių salotos, arba „Ensalada de Nochebuena“, yra energingas ir šventiškas meksikietiškas patiekalas, tradiciškai patiekiamas per šventes. Šiose gaiviose salotose derinami įvairūs spalvingi vaisiai ir daržovės, todėl jos gražiai pateikiamos, o jų skoniai ir tekstūros nuostabiai dera.Šios salotos dažnai patiekiamos per Nochebuena (Kalėdų išvakarių) vakarienę, simbolizuojančią gausą ir šventę. Į patiekalą paprastai įeina tokie ingredientai kaip burokėliai, apelsinai, obuoliai, bananai, salotos, žemės riešutai ir granatų sėklos, užpilti lengvu citrusinių vaisių padažu.Dėl saldžių, žemiškų ir aštrių natų derinio šios salotos yra unikalus šventinio stalo priedas. Jas lengva paruošti, nereikia virti ir galima pritaikyti pagal sezoniškumą bei asmeninius pageidavimus.
Patiekalų grupė Salotos ir mišrainės
Virtuvė Meksikietiška
Raktinis žodis kalėdos, kūčios, salotos
Paruošimo laikas 20 minutėsminučių
Gaminimo laikas 0 minutėsminučių
Porcijos 6žmonėms
Kalorijos 180
Sudedamosios dalys
300gvirtų, nuluptų ir kubeliais supjaustytų burokėlių
200gapelsinų, nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis
150gobuolių, su kauliukais ir supjaustytų kubeliais
100gbananų, supjaustytų griežinėliais
80ggranatų sėklų
80gskrudintų nesūdytų žemės riešutų
50grazinų
100gsusmulkintų salotų
30mlšviežiai spaustų laimo sulčių
15mlmedaus
5mlvanilės ekstrakto
Instrukcijos
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite laimo sultis, medų ir vanilės ekstraktą, kad pagamintumėte padažą.
Viską atsargiai išmaišykite, kol salotos tolygiai pasidengs padažu.
Patiekite iš karto, kad skonis būtų kuo gaivesnis, arba prieš patiekdami palikite šaldytuve iki 2 valandų, kad skoniai susilietų.
Pastabos
Šias šventines salotas geriausia gaminti šviežias, tačiau padažą ir kai kuriuos tvirtesnius vaisius (pvz., obuolius ir burokėlius) galite paruošti iš anksto. Jei ruošiate iš anksto, bananus ir salotas sudėkite tik prieš pat patiekdami, kad išliktų jų tekstūra ir spalva.Jei norite variacijų, galite pridėti jicama, kad būtų traškiau, arba medų pakeisti agavų sirupu, kad padažas būtų veganiškas. Žemės riešutų skrudinimas išryškina jų skonį ir suteikia nuostabaus traškumo.